När döden kom till Pemberley (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2012-10-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Death comes to Pemberley
Medarbetare
Richardson, CS (form) / Nimmo, Terri (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
521 g
SAB
Hce
ISBN
9789146222088

När döden kom till Pemberley

(40 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-10-04

Slutsåld

Två världar möts och blir till stor underhållning.

Året är 1803. Darcy och Elizabeth har varit gifta i sex år och har två vackra och friska söner på godset Pemberley. Elizabeths syster Jane och hennes man Bingley bor bara ett par mil bort, livet på den engelska landsbygden är tryggt och underbart och snart stundar den årliga höstbalen. Lyckan ler mot invånarna på Pemberley och allt är till synes perfekt.

Men kvällen före balen krackelerar den lantliga idyllen. Intrigerna hopar sig, stämningen i sällskapet är tryckt och utanför fönstret rasar en häftig storm. När paret Darcy och deras gäster börjar runda av för kvällen skumpar en droska ut ur skogen och upp mot den imponerande herrgården. Ut ur droskan kastar sig den objudna gästen Lydia Wickham och skriker att hennes man har blivit mördad. Sökandet efter en kropp tar vid. Det blir upptakten till en historia med rötter i det förflutna. Gamla synder grävs upp, missförstånden eskalerar och ingenting är vad det ser ut att vara.

När döden kom till Pemberley är P.D. James briljanta fortsättning på Jane Austens hyllade klassiker Stolthet och fördom. Med säker och varsam hand tar vår tids största deckardrottning vid där Austen slutade, och lägger till det som är hennes adelsmärke och signum: en välkonstruerad mordgåta. Två världar möts och blir till stor underhållning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När döden kom till Pemberley. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt komination!
  Jan Grundel (Arvika), 24 februari 2014

  PD James och Jane Austen i en underbar kombination. Ännu ett mästarprov av PD James. "Fortsättningen" av "Stolthet och Fördom" är lysande! Som alltid när det gäller PD James.

 2. Om man älskar Jane Austen och P D James är detta en...
  Carola Al Fakir , 20 juli 2013

  Om man älskar Jane Austen och P D James är detta en underbar bok där författaren binder ihop flera av Jane Austens böcker och ger en egen fortsättning på Stolthet och Fördom. Mycket underhållande!

 3. Berättelsen är charmig, och deckargåtan är inte lätt...
  Eva, 18 juni 2013

  Berättelsen är charmig, och deckargåtan är inte lätt att gissa. Men jag hade nog lite för höga förväntningar. Den är bra, men blir inte omläst.

 4. Lite långtråkig, innan man kom till slutet och fick...
  Ingrid Jern Svensson, 16 juni 2013

  Lite långtråkig, innan man kom till slutet och fick egentligen inte veta vem som mördade den högt uppsatte militären, diffus.

 5. Utmärkt uppföljare till Austens bok, tyvärr har PD...
  Ulla Norman, 17 maj 2013

  Utmärkt uppföljare till Austens bok, tyvärr har PD James fått stå tillbaka - inga kluriga mordgåtor och filosofiska funderingar som vi är van i hennes böcker. Mer vimsighet med lite djup a la Austen. Men absolut läsvärd.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om När döden kom till Pemberley