Leona. Utan mänskligt värde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Leona (del 3)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2017-08-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form)
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
604 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233572

Leona. Utan mänskligt värde

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2017-08-01
146 kr 183 kr Du sparar 20%
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med dubbel agenda

En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlbergs station. Allt tyder på att det rör sig om ett vanligt självmordsförsök, men snart upptäcker man att den sargade kvinnan även har andra skador än de hon ådragit sig vid tågolyckan - hon saknar en njure! När sedan en hemlös tiggare rasar ihop blodig mitt på Sergels torg och även han saknar ett organ förstår man att en grupp hänsynslösa gärningsmän satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar.

Leona Lindberg, den skickliga och okonventionella utredaren på Citypolisen, får ärendet på sitt bord, och spåren leder henne till en mycket skitig verksamhet. Leona känner sig ovanligt engagerad i sitt arbete, samtidigt som hon ställer sig fullständigt frågande till att hennes överordnade ser henne som aktuell för en ny chefsposition. Själv har hon nämligen fokus på annat håll. I sin strävan efter ett nytt liv har hon den här gången valt att ta saker och ting helt i egna händer med en ny sidoverksamhet: Att ta från de onda - och ge till sig själv. Men Leona får också lära sig att allt har ett pris.

Om Leona - Alla medel tillåtna:

"När Jenny Rogneby för två år sedan debuterade med kriminalromanen Leona - Tärningen är kastad fick den ett starkt genomslag (...) Vilket driv i berättelsen! Och vilken okonventionell polis! I Sverige blev läsarna överförtjusta, och boken har getts ut i ytterligare tio länder. Filmrättigheter har sålts till Hollywood. Det fantastiska är att uppföljaren Leona - Alla medel tillåtna är minst lika bra. Leona (...) satsar allt djärvare, vilket leder till förhöjd dramatik (...) Det är uppfriskande med en sådan kvinnlig huvudperson, fast hennes moral är minst sagt tvivelaktig (...) Eftersom den andra är en bladvändare precis som den första finns hela min tilltro kvar till resten av serien." /Litteraturmagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leona. Utan mänskligt värde
  2. +
  3. Leona. Tärningen är kastad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leona. Tärningen är kastad av Jenny Rogneby (pocket).

Köp båda 2 för 197 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Leona. Utan mänskligt värde