Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-02-17
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
210 x 133 x 23 mm
Vikt
329 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233688
Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2016 av Svenska Deckarakademin!

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.

"Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet."

Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.

Om Störst av allt:

"Låt mig säga det från början: detta är en fruktansvärt bra bok, och det handlar inte i första hand om vad den handlar om och faktiskt inte ens om vad Malin Persson Giolito vill säga. Det är bara helt osannolikt skickligt berättat, med raseri i varenda mening och ett skrivet talspråk som är rakknivsvasst, snärtigt och så välformulerat att få författare kommer i närheten. Det är så här en bra bok ska se ut, så att man egentligen struntar i allt annat utom att njuta av läsningen." Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Störst av allt
  2. +
  3. Utmarker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmarker av Arne Dahl (storpocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Störst av allt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En nutida roman
    Birgit Hansen, 12 juli 2017

    Hur en ung människa som till synes har allt, ändå saknar det primära - sina föräldrars omtanke och kärlek. En tankeväckande berättelse som griper tag i läsaren.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Störst av allt