Demonprinsessan

av Peter Bergting. Inbunden, 2012

Den här utgåvan av boken är slutsåld (slut på förlaget)

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Demonprinsessan. Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Från en vuxenläsare

solvebring, 11 juli 2012

Man kan helt enkelt säga att man kan ana att Bergting börjar bli varm i kläderna, orden sitter bra och språket är känns avvägt och målande. Jag njuter av att läsa det här.

Sammanfattat är Demonprinsessan en tydlig utveckling i den bergtingska skrivarkonsten. Språket har fått än lite mer sving, det finns fler kulörer mellan mysig humor och mörka, hemligheter, och samtidigt som vägen inte är lika snirklig är den mer händelserik än förra gången. Arteil och Malda blir märkbart äldre och mognare och därigenom får vi lite mer karaktär och känslor till vår läsning. Och med det sammantaget samt min törst efter tredje delen har Demonprinsessan lyckats med det jag saknade i Häxmästaren. Fem av fem alltså.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Orobouzer!

J. Thollin, 1 juni 2012

1:a boken, Häxmästaren, glad överraskning.
2:a boken, Demonprinsessan, ännu bättre.

Det känns som berättartekniken och skrivspråket fått sig en rejäl skjuts i rätt riktning. Det är kul och lättläst. Spännande å engagerande, i stora som mindre intriger.

Det är en underhållande fantasybok, långt från cliché-fantasy. Det här är inte en rip-off av Sagan om ringen och Midgård utan en egen berättelse i sin egen värld med helt egna och fascinerande varelser.

Orobouzerna är en klar favorit!

Och samtidigt som den tar vid där den förra slutade och skildrar en kamp för att rädda världen, så som karaktärerna känner den, vävs även andra, mer personliga band in i boken. Ett av dessa börjar så rot ordentligt i andra boken och jag ser fram emot att följa den vidare i den sista boken i trilogin: Legenden om Morwhayle.

Den genrebetecknas som "Barnbok", men liksom J. K Rowling's Harry Potter bokserie är ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (inbunden)
Fler böcker inom

Bloggat om

Bokvideo