Vargtimmen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Paddy Meehans (del 2)
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2007-12-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
The dead hour
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170015588

Vargtimmen

Pocket, Svenska, 2007-12-01

Slutsåld

"Sensationellt bra." SVT Morgon

Paddy Meehan har avancerat från springflicka till reporter på tidningen Scottish Daily News i Glasgow. En kväll när hon är ute med jourbilen får hon tips om ett villabråk i ett av stadens finare kvarter. Bilen följer med polisen till den aktuella adressen och en välklädd man öppnar dörren. I bakgrunden syns en rädd, nerblodad kvinna. Mannen övertygar dock polisen om att det inte är någon fara och då Paddy försöker ställa några frågor trycker han 50 pund i hennes hand och ber henne hålla tyst.

Nästa morgon hittas kvinnan död. Det visar sig att hon varit en framgångsrik åklagare och att hon blivit torterad innan hon dog. När ytterligare en jurist hittas mördad upptäcker Paddy ett samband. Hon bestämmer sig för att ta reda på varför den misshandlade kvinnan inte tog chansen att fly när polisen kom. Snart nystas en historia upp som är långt mer komplicerad än vad hon kunnat ana - och som visar sig livsfarlig att blottlägga.

"Vargtimmen är spännande, otäck och sällsynt realistisk ..." Skånska Dagbladet
"Vissa flickor är större än andra. Vissa deckarförfattare också ... Denise Mina är en sällsynt begåvad författare." Aftonbladet
"Ännu inte upptäckt Denise Mina? Grattis i så fall till många spännande lästimmar framöver." Amelia

Denise Mina är född 1966 i Glasgow och anses som en av Storbritanniens främsta deckarförfattare. I Månpocket finns även hennes första bok om Paddy Meehan, Blodsarv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vargtimmen