Hanteringen av odöda

av John Ajvide Lindqvist  (pocket, 2006)

Pris:  43:-
Den här utgåvan av boken är tillfälligt slut

Klicka "Bevaka" nedan för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Boken finns just nu köpbar som pocket, e-bok, häftad och mp3-bok.

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av . Sätt betyg och recensera.

Seg...

Anna, 1 oktober 2010

Lite av en besvikelse då jag verkligen gillade "Låt den rätte komma in".
Den här boken var långsammare och mer diffus, ingen tydlig röd tråd.
Jag tyckte att den var okej, men inte mer.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Otäck & Underbar!!

Caster, 2 mars 2008

Den här helt fantastisk! Stundtals riktigt otäck. Författaren har lyckats med något så otroligt som en skräckroman i svensk miljö!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Vi kan känna den elektriska laddningen.

Bokcirkeln Q (6 damer 30+), 5 mars 2007

Storyn upplevs äkta och trovärdig. Vi kan känna den elektriska laddningen som beskrivs i bokens inledning. Vi kan känna med huvudpersonerna och vi kan sätta oss in i "sorlet" som beskrivs en bit in i boken. Scenariot skulle kunna inträffa. Handlingen har många filosofiska och moraliska lärdomar såsom:
- hur vi reagerar när något så här oväntat händer (en del förstärks i sin gudstro)
- hur vi till varje pris vill vi ha tillbaka en kär anhörig
- hur stark vår negativa engergi är och vad den gör med oss och andra.
På samhällsnivå känner vi igen fenomen som
- hur samhällsfunktioner (inte) fungerar när något oväntat händer
- hur allt måste benämnas, hanteras och passa in i det som hittills existerar.
- vilken tilltro har vi till myndigheter när det gäller?
Boken har ett minus och det är att den (helt i onödan) i slutet får slagsida år skräck, och våld. Vi skulle hellre sett att författaren spunnit vidar... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Så fruktansvärt bra!!!!

mia72, 16 november 2006

Även om det är helt osannolikt det han skriver, och även om man absolut inte tror på det, så är denna bok en riktig nagelbitare. Jag sträckläste den verkligen och la den mycket motvilligt ifrån mig endast när jag var tvungen. MYCKET BRA!!!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (pocket)
Fler böcker inom
 • Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 332
 • Utg.datum: 2006-07-01
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Ordfront Förlag
 • Medarbetare: Magnusson, Jens (form)
 • Dimensioner: 180 x 110 x 20 mm
 • Vikt: 160 g
 • SAB: Hc
 • ISBN: 9789170372384

Recensioner i media

Är man död så är man väl död?

John Ajvide Lindqvist har nu lämnat vampyrerna bakom sig och ger sig på en annan skräckvariant, Zombies. Efter att ha läst Låt den rätta komma in är förväntningarna höga, men oron släpper redan efter första kapitlet då John trollbinder mig och jag hungrar bara efter mer när jag lagt ifrån mig boken.

När den tryckande luften på Stockholms gator lättar reser dom sig ur sina gravar, kliver av britsarna på bårhuset, kliver upp ur havet - Dom omlevande. Vad ska ett lands regering göra när dom döda inte ligger i sina gravar utan vandrar runt på öppna gator? Dom döda har inga rättigheter, inga hem, inga hjärtslag. Inget land har förberedelser för en sådan händelse. Är man död så är man väl död?

John Ajvide Lindqvists vinkling är annorlunda från den vi matas med i zombiefilmer. Första tanken vid mötet med en omlevande är kanske inte den att ta fram en motorsåg eller att tända eld på dom gråa och släpande varelserna. Han visar oss den andra sidan. Människor som träffar sina nära och kära som tagits ifrån dom en dag, en månad, kanske flera år tidigare. En morfar som gräver upp sitt barnbarn, en kyrklig dam som får besök av sin avlidne man, en stand-up komiker som sitter vid sin omkomna frus sida på sjukhuset då hon plötsligt vaknar på nytt. Genom dom får vi känna skräcken, glädjen, rädslan, hoppet och alla dom blandade känslor dom berörda drabbas av.

Men vad vore en skräckroman i denna genren utan hederliga zombiemoment. John Ajvide Lindqvist har inte glömt att hålla den magknipande spänningen vid liv. Döda ansikten utanför fönster, monotona skrapande mot dörrar, blodiga överraskningar som får det att vända i magen har han klämt in som sköna överraskningsmoment - när man börjat slappna av som mest efter ett kapitel fyllt av nyhetsinslag om dom omlevande.

(Alex Larsson, Bokus)

Bloggat om

Övrig information

John Ajvide Lindqvist, författare till succéromanen Låt den rätte komma in, återkommer nu med en roman om hur vi handskas med det omöjliga: De döda återvänder, och vad vill de? Bara det som alla vill: komma hem. Hanteringen av odöda är en berättelse om vår största skräck och om en kärlek som trotsar döden.