Så skriver du för unga (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2013-04-26
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
215 x 135 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
G:df
ISBN
9789170377020

Så skriver du för unga

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2013-04-26
196 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att skriva böcker som barn och unga vill läsa det är både lockande och svårt. Hur gör man? Vad är egentligen skillnaden mellan att skriva för vuxna och för barn? Finns det något man inte kan skriva om när man har unga som målgrupp?
Så skriver du för unga är den första handboken som riktar sig till dig som vill skriva skönlitterärt för unga läsare. Här guidar författaren och skrivläraren Ylva Carlsdotter Wallin dig in i barnlitteraturens värld, delar med sig av skrivverktyg, inspiration och tips, hela vägen från manusidé tills det är dags att kontakta ett förlag.
Hon ger konkreta råd kring allt från persongestaltning, dramaturgi och vanliga nybörjarfel till hur man hanterar skrivkramp. Här finns dessutom en mängd skrivövningar att utgå ifrån.
I boken får vi också ta del av tankar och idéer från barnlitteraturforskare och framgångsrika författare som Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrå), Lena och Olof Landström (Bu och Bä) och Jenny Jägerfeld (Här ligger jag och blöder).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så skriver du för unga
  2. +
  3. Barnbokens byggklossar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnbokens byggklossar av Maria Nikolajeva (häftad).

Köp båda 2 för 551 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så skriver du för unga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag är egentligen jävig eftersom jag gått Ylvas kurs,...

    Jag är egentligen jävig eftersom jag gått Ylvas kurs, men boken ger så mycket mer än bara skrivanvisningar. Ylva berättar om ursprunget till barnboksskrivandet och ger tips och råd hur man gör för att bli en bättre barnboksförfattare. Ger läsaren flera olika övningar och exempel på bra författare. Rekommenderar varmt denna lilla pärla i djungeln av skrivarböcker.
    Om du söker fler böcker om skrivande för unga rekommenderar jag Kim M kimselius bok Att skriva med glädje och även boken Skriv om och om igen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ylva Carlsdotter Wallin

Bloggat om Så skriver du för unga