Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

av Ann Heberlein. Pocket, 2009

Pris:  51:-
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner vid beställning på minst 99 kr!

Passar bra ihop

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva + Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient
De som köpt den här boken har ofta också köpt Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient (kartonnage) av Petra Lilja Andersson, Ami Hommel
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av . Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Sortering: 

Lite rörigt skriven

M, 11 augusti 2015

Dock viktigt ämne. Men gillar inte slutet och hur Ann betedde sig efteråt för att sälja mer böcker. Men tja svårläst men skadar inte att ha läst den.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Läsvärd

Anonym, 23 juni 2014

Boken är läsvärd och ger en tydlig och bra inblick i hur det är att leva som manodepressiv. Dock är boken ganska jobbig att läsa på grund av meningsbyggnad och upprepningar. Hela boken känns väldigt rörig.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Svåra tidshopp, kan inte fokusera på handlingen

E. Eliana, 1 april 2014

Jag tror boken egentligen är ganska bra. Problemet är bara att den är väldigt svårt skriven och jag var tvungen att lägga den åt sidan ett tag eftersom storyn blev en enda röra med tidshopp som inte är tillräckligt tydliga att de ÄR bakåtblickar. Nutid, dåtid etc flyter ihop för konstigt och det är många upprepanden av ord och meningar på kort tid. Det hela gör att man missar själva handlingen och bara blir förvirrad. Jag önskar den vore bättre skriven (med formuleringar och tydligare tidsbegrepp) för som det är nu kan jag inte läsa vidare vad som verkar vara en bra bok :(

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Jag vill inte dö, jag vill inte leva

Susanne, 26 mars 2012

Självutlämnande, fantastisk och rationell igenkännelseberättelse

I boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva beskriver Ann Heberlein om hur hon upplever och känner sig i sin manodepressiva bipolära sjukdom. Hon skildrar hur det är att sitta i väntrummet på S:t Lars psykakut, med ett inre förfärligt skrik i bröstet, en ångest som äter upp henne, och sliter henne blodig inifrån och ut. I sina ångestfyllda snabbt intellektuella tankar lämnar hon sin familj, Lunds universitet, Svenska kyrkan och Sydvenska Dagbladet och litar på att hennes man ska ta hand om allt när hon planerar sitt eget självmord. Hon förlikar sig med kända författare som Karin Boye och Virginia Woolf. Fast egentligen vill hon inte dö utan hon vill ha hjälp. Och det visar sig att det inte alltid finns så mycket medicinsk eller terapeutisk hjälp att få. Jagberättelsen är stark, full av känslor och visar på ett brännande och tabubelagt ämne i hennes omvärld.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Den pudrade dårskapen

Jona, 5 april 2011

Heberlein skriver sitt liv under en pågående manisk episod. Hon är så manisk att det är jobbigt att läsa. Meningar upprepas och staplas på varandra, associationerna vaga och vilda. Hon tycks också lida av grandiosa vanföreställningar. Hon är helt enkelt fantastiskt bra på allt, och mycket snygg, men hon vill ändå inte leva. Denna paradox håller absolut för att skriva en bok men mitt intresse faller då miljön huvudpersonen rör sig i är så andefattig. Det är ingen knarkande rockstjärna vi får bekanta oss med (jämför tex Nikki Sixx biografi) men det är inte heller från samhällets botten skriket kommer. Det är en blek medelklass där det största problemet tycks vara innehavet av BÅDE en patriciervilla i Lund och en mindre spatiös fastighet på Österlen. Och huruvuda den äkta mannen tagit till sig hustruns lektioner i nagelklippning så han kan axla ansvaret när hon suiciderar. Gäsp.

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Ann Heberlein berättar öppet om sin ångest

Kristina Simar, 13 mars 2010

Jag tycker att detta var en fantastisk bok, en riktig sträckläsarbok. Ann Heberlein skriver så öppet och känslomässigt om sin svåra ångest och sina självmordstankar. Hon skriver också om kända författare som Virginia Woolf, Karin Boye och Sylvia Plath som trots sina framgångar inte orkade med sina liv utan tog självmord. Det är väldigt strongt gjort av Ann Heberlein att gå ut och berätta så öppet om sin psykiska diagnos, eftersom hon är ett känt namn.
Själv har jag arbetat på ett sjukhusbibliotek och hade där hand om de psykiatriska avdelningarna. Många patienter anförtrodde sig till mig om saker de inte ville tala om för vårdpersonalen. Tyvärr blev många lämnade ensamma när de som mest behövde stöd. Nu är det 2010 och fortfarande är det fult att ha en psykisk diagnos. Jag tycker att Ann Heberleins bok bör läsas av många. Både anhöriga, arbetskamrater och i studiesyfte. En otroligt bra bok som jag rekommenderar varmt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (pocket)
Fler böcker inom
  • Pocket
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 205
  • Utg.datum: 2009-12-18
  • Förlag: Månpocket
  • Medarbetare: Wohlfahrt, Elsa (form)
  • Dimensioner: 177 x 109 x 14 mm
  • Vikt: 120 g
  • SAB: Lz Heberlein, Ann,Vlaa
  • ISBN: 9789172321717

Bloggat om

Bokvideo