Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2013-09-11
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Danielsson, Malte (foto)
Dimensioner
250 x 195 x 20 mm
Vikt
759 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789174018332

Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept

(278 röster)  |  Läs 86 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-09-11
186 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt du behöver veta om 5:2-dieten!
5:2-metoden har på kort tid blivit oerhört populär. Genom att fasta två dagar i veckan går man inte bara ner i vikt, vetenskapliga studier visar att man även minskar risken för diabetes och hjärtsjukdom.

Metoden går ut på att man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar i veckan. Fastedagarna måste inte vara sammanhängande och man behöver inte avstå helt från fast föda, men man begränsar sitt kaloriintag. Som kvinna får man äta 500 kcal per dygn och som man 600 kcal.

Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med 5:2-metoden: fakta, tips, råd, motivation och 100 lättlagade och välsmakande recept. Att beräkna kalorierna under fastedagarna är det som är krångligast med 5:2-metoden, men i den här boken är alla recept redan kaloriberäknade.

Om författaren:
Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest kända och hyllade kostrådgivare och hälsoprofiler. Hon är också en av våra mest produktiva kokboksförfattare med 17 släppta och över en miljon sålda kokböcker sedan 2006. Ulrika skriver kokböcker med expertis inom viktnedgång och hälsa och har hjälpt tusentals svenskar till ett hälsosammare liv. Flera av Ulrikas böcker är översatta till alla nordiska språk och säljs även i USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
 2. +
 3. 5:2 : 8 veckomenyer för näringsrik & naturlig viktminskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt 5:2 : 8 veckomenyer för näringsrik & naturlig v... av Klara Desser (inbunden).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 86 recensioner av Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lyckad start
  David Göran Olofsson, 22 mars 2016

  Jobbigt när man är van att inte ta hänsyn till vad och hur mycket man äter. Vi(gumman och jag) smyger oss neråt på vågskalan. MYCKET BRA bok med fina bilder. 'Guran'

 2. Toppen!
  Britt Jonasson, 11 februari 2016

  Används nästan varje dag även om jag inte kör 5:2 utan för att det är gott! Och går ner lite sakta som extra bonus. Perfekt

 3. Ännu en bok!
  Kajsa 50, 26 juni 2015

  Mitt omdöme beror endast på att jag köpt så många likartade bäcker innan. Om man inte gjort det så är det en bra bok utan tvekan...
  Man går inte ner i vikt genom att köpa och läsa böcker. Man måste genomföra ambitionerna också!

 4. Inget nytt
  Judit, 24 juni 2015

  Boken innehåller stor del av författarens recensioner på sin egen "viktresa" och livresa -knappast intressant. En och annan recept har vi använt, men mer nytta och nöje med Michael Mosley-s 5:2 bok.

 5. Faastedagarna
  gunilla ö, 23 maj 2015

  Det år för få tips på maträtter för fastedagarna. Saknar också list på de vanligaste råvarorna med kaloriangivelse. Men många recept kan man använda på icke fastedagar.

 6. Bra introduktion till en nyttigare livsstil.
  Sophia (Helsingborg), 26 september 2014

  Bra basbok om GI och framför allt en nyttigare livvstil. Har provat flera recept och de har varit mycket goda.

 7. Vad jag saknade.
  eva liljedahl, 8 september 2014

  Kaloritabell och att lunch/middag recepten fanns mer i en portions storlek och eventuella lite varianter på innehållen. Lite mera morronmål.

 8. Läcker blandning av spännande och lättlagade recep
  Liselotte Lindén, 5 september 2014

  Ulrika Davidsson har en förmåga att locka till läsning och lagande av recepten i boken genom de vackra bilderna och kommentarerna av rätterna. Hon tar ut svängarna med nytänk samtidigt som hon använder ingredienser som är enkla att få tag på. Det finns både kött- fisk och vegetariska rätter alltså en härlig blandning och något för alla att laga.
  Ulrika har skrivit ett flertal lika fantastiska böcker om bra mat. Hon beskriver på ett bra sätt hur kosten påverkar oss och varför vi behöver tä... Läs hela recensionen

 9. Bra 5:2 bok
  Anci Hedin, 3 september 2014

  Jättetrevligt skriven och bra recept! Rekommenderas! Många recept med bra variationer och bra att kombinera med LCHF dieten. Lycka till!

 10. Nybörjarkommentar
  AMK, 10 maj 2014

  Många bra och vackra bilder som inspirerar. Jag har redan provat ett par recept

  Det enda jag saknar är några menyförslag.

 11. Inget nytt
  Marita Andersson, 6 maj 2014

  Räcker det inte med bantingsböcker nu. Författaren byter metod efter mode. Känns inte trovärdig. Känns lite som hon hittat ett nytt sätt att tjäna pengar på. Vet inte ens varför jag kollade på den.

 12. För dig som vill komma igång med 5:2 dieten
  Lena, 29 april 2014

  Boken innehåller bra recept som är lätta att följa. Varierade frukostförslag där alla kan hitta sin favorit och att det dessutom finns lite efterrätter som kan förgylla vilken dag som helst känns riktigt trevligt.

 13. Mycket bra 5:2
  Lars Andersson, 3 april 2014

  Vi har provat ett 20-tal recept och min man som vill ha "Riktig" mat är storligen förvånad över vad vi hittar i denna kokbok. Det är både lätt att laga och smakar väldigt gott.
  Vi hade tidigare en översatt engelsk 5:2 bok men det innehåller många ingredienser som är svåra att få tag på här.
  Nu väntar vi bara att få se resultatet på vågen.
  Grattis Ulrika till en toppen bok.
  Birgitta Andersson

 14. Nötter
  Bodil Annette Helander, 4 februari 2014

  Många goda enkla recept. Men tyvärr tål jag inte nötter, där är väldigt många recept med just nötter.
  Ett önskemål hade varit ett alternativ till nötterna i recepten.
  Jag har provat en del av recepten med nötter och uteslutet nötterna och det går hur bra som helst.

 15. Jätte bra bok som definitivt inspirerar till att komma...
  Peridot (Lund), 20 januari 2014

  Jätte bra bok som definitivt inspirerar till att komma igång och leva mer hälsosamt. Och att börja med fyra dagars fasta var en super bra ide. Det gav utlovat resultat (-4.3kg) och sen dess har det bara rullat på.
  Stort Tack!! Dessutom stämmer recept och antal kalorier, vilket inte alltid är fallet.

 16. Denna boken ger bra inspiration om att laga god mat...
  Nillis , 15 januari 2014

  Denna boken ger bra inspiration om att laga god mat med mindre kalorier, förklarar även 5:2 dieten på ett bra sätt. Saknar dock själv viktenheter i gram efter ingredienserna och även hur många kalorier produkten har. Olika grönsaker väger ju olika mycket. Man får alltså uppskatta själv. Vackra bilder och som sagt många trevliga recept som jag redan har provat på familjen. Barnen som behöver mer kalorier fick t.ex. pasta i spenat/broccolisoppan som var jättegod enligt oss alla.

 17. Varför recept för 4 personer. I de flesta familjer är...
  Harriet Lizzie Gustafsson, 17 december 2013

  Varför recept för 4 personer. I de flesta familjer är det en max 2 som använder dieten. Stoppade boken i bokhyllan och där får den stå. Jag är besviken.

 18. En stor besvikelse! Väntade på att starta med dieten...
  Ulrika Rova, 8 december 2013

  En stor besvikelse! Väntade på att starta med dieten tills boken kom, men den var verkligen inte till hjälp eller insperation. Jag var ute efter menyer o denna bok ger bara en rad kaloriberäknade recept o vissa med så högt kaloriinnehåll att man bara kan äta ett mål. Dessutom är de flesta för 4 personer o när är man så många i en familj som följer dieten? Rekommenderar inte denna bok, finns så mycket bättre vägledning på nätet.

 19. En urtrist bok som ger en uppräkning av en mängd...
  Hans Morling, 3 december 2013

  En urtrist bok som ger en uppräkning av en mängd urtrista maträtter som inte ger någon lust att starta denna typ av diet.

 20. Härliga recept inte allt för komplicerat känns som om...
  hundens bäst vän, 28 november 2013

  Härliga recept inte allt för komplicerat känns som om hon vet vad hon skriver om utförlig beskrivning av dieten. Rekommenderar!

 21. Intressant kapitel om 5-2 dieten. Det gör det lätt att...
  Blund, 21 november 2013

  Intressant kapitel om 5-2 dieten. Det gör det lätt att komma igång Man får svar på sina frågor om hunger, motion mm Goda frukost-och mellanmåls recept som inspirerar Det är svårare att använda middagsrecepten eftersom dom oftast är för fyra personer och jag är singel Vackra bilder och bra bok!

 22. Överraskande mycket bra innehåll. Recepten innehåller...
  Tina, 20 november 2013

  Överraskande mycket bra innehåll. Recepten innehåller många goda ingredienser, som är sammansatta på ett bra sätt. Helt i min smak!

 23. Full av vackra bilder och inspirerande recept som du...
  Terapeuten, 15 november 2013

  Full av vackra bilder och inspirerande recept som du kan använda vare sig du är frälst på 5:2 metoden eller inte. Fräsch och god mat som är enkel att tillaga. En god inspirationshjälp i köket således.

 24. Jag har ju inte hunnit testa alla recept än. Men de...
  LisenM, 6 november 2013

  Jag har ju inte hunnit testa alla recept än. Men de jag provat har varit enkla o goda. Egentligen så enkla så jag borde kommit på dom själv, men jag ser dom som inspirationsrecept. Och det är ju så mycket enklare när de är kaloriberäknade

 25. Tycker mycket om den. Många recept som jag skall pröva...
  Mona Vanja Rosita Åkesson, 5 november 2013

  Tycker mycket om den. Många recept som jag skall pröva som ser goda ut. Lätt att se hur mycket kalorier måltiden innehåller. Helt vad jag ville ha.

 26. Många bra och lockande recept som gör det lätt att...
  Helena Odsvall, 4 november 2013

  Många bra och lockande recept som gör det lätt att både äta och planera. Jag gillar den verkligen. Den går också att använda till nyttiga frukosttips och mellanmål för dom dagar jag inte "svälter".

 27. Besviken! Inga recept som var enkla När man bantar med...
  Caroline Lekander, 29 oktober 2013

  Besviken! Inga recept som var enkla När man bantar med 5:2 vill man ha enkla och okomplicerde recept för hela dagen

 28. Boken är bra. Det är vanliga ingredienser som är lätta...
  Kickan, 29 oktober 2013

  Boken är bra. Det är vanliga ingredienser som är lätta att hitta i vanliga mataffärer. Det är dessutom relativt enkla och billiga ingredienser.
  Vad jag önskar är att det skulle vara fler recept för två personer istället för fyra.

 29. Mycket bra enkla recept utan konstiga ingredienser....
  matälskare, 28 oktober 2013

  Mycket bra enkla recept utan konstiga ingredienser. Rekommenderar varmt,har använd många av dem goda recept och är mycket nöjd 5:2 älskare, har gått ner 4,5 kg på 4 veckor.

 30. Hade hoppats på fler recept med svensk profil. Många...
  Lena Westin, 26 oktober 2013

  Hade hoppats på fler recept med svensk profil. Många ingredienser finns helt enkelt inte i min butik. Då blir det svårt att hitta ersättningar och svårt får det inte vara till en början.

 31. Boken är överskådlig och skriven på ett systematiskt...
  Ann-Christine Persson, 23 oktober 2013

  Boken är överskådlig och skriven på ett systematiskt sätt. Bra med recepten som är kcal beräknade. Det är enkelt att "starta upp "dieten med boken som stöd.

 32. Mycket bra och inspirerande bok med lättfattliga...
  Anne-Marie Jemdahl, 21 oktober 2013

  Mycket bra och inspirerande bok med lättfattliga recept och framför allt GODA. Har redan tagit del av den och rekommenderat den till andra, som gett sina lovord.

 33. Bra informativ bok om 5-2 Dieten. Saknar...
  Avani Ingalill Petersson, 18 oktober 2013

  Bra informativ bok om 5-2 Dieten.
  Saknar kaloritabeller där jag kan se hur mycket kalorier olika produkter har. Annars bra recept. Inspirerande.

 34. Jag hade önskat att recepten var mer för 1 - 2...
  Marie Elisabeth Karlsson, 18 oktober 2013

  Jag hade önskat att recepten var mer för 1 - 2 portioner och att det stått vad varje produkt innehåller för kalorier på recepten och inte i en klumpsumma.

 35. Väldigt inspirerande och ambitiös. Den som funderar...
  Pia, 17 oktober 2013

  Väldigt inspirerande och ambitiös. Den som funderar över vad man ska äta på sin fastedag kan sluta fundera nu. Man kan äta annat än bara ägg......

 36. Bra och enkla recept. Lätt att följa. Skulle varit...
  Birgitta Skager, 17 oktober 2013

  Bra och enkla recept. Lätt att följa. Skulle varit bättre om de varit gjorda för två personer i stället för fyra.

 37. Den var bra för det var inte en massa konstiga...
  Kerstin Gyllbring, 14 oktober 2013

  Den var bra för det var inte en massa konstiga ingredienser som man skulle ha eller inköpa och lätt att tillaga.

 38. Bra bok med enkla recept som inte behöver en massa...
  Gun Birgit Hardselius, 12 oktober 2013

  Bra bok med enkla recept som inte behöver en massa konstiga ingredienser. Lätt att följa och ta till sig. Gillar också inledningen på boken där man får en tydlig förklaring på vad 5:2 dieten innebär och hur kroppen påverkas.

 39. Superbra med många recept där det redan är uträknat...
  Katarina, 9 oktober 2013

  Superbra med många recept där det redan är uträknat hur många kcal det är / portion.
  Det blir så mycket enklare!

 40. Äntligen en lågkalorikokbok med svenska råvaror och...
  Elin Nilsson, 9 oktober 2013

  Äntligen en lågkalorikokbok med svenska råvaror och frånvaro av lightprodukter! Jag blir rejält mätt av maten och kan njuta av vällagad och välsmakande mat på mina fastedagar. Har provat även utländska kokböcker, men det är konstiga råvaror och jag vill inte använda lightprodukter. Ska du prova 5:2 måste du köpa denna bok!

 41. Upplägget är bra och överskådligt. Vad jag saknar är...
  Elisabeth Carlsson, 7 oktober 2013

  Upplägget är bra och överskådligt. Vad jag saknar är lite mera vardagsbetonade recept med ingredienser som är lätta att hitta även i mindre butiker samt ibland lite "snabbare" tillagningssätt. Både på gott och ont men ibland nödvändigt.

 42. Många goda recept, även bra om man inte går in för 5:2...
  Margareta Persson, 2 oktober 2013

  Många goda recept, även bra om man inte går in för 5:2 stenhårt. Både lätta och festmat. T.o.m. barnbarnen åt med god aptit. Kanske blir det en bok till.

 43. Jag gillar boken men det hade varit bra om det stått...
  Inger Linde, 1 oktober 2013

  Jag gillar boken men det hade varit bra om det stått hur många kalorier varje ingrediens har. Det finns ju alltid ingredienser som man inte gillar eller som man inte har hemma.

 44. Den är mycket bra, goda recept. Man får koll på hur...
  Gunilla Wallin, 1 oktober 2013

  Den är mycket bra, goda recept. Man får koll på hur många kalorier man får i sig. Vanliga produkter i maten.

 45. Helt värdelös. Nästan alla recept är för fyra...
  Lena Margareta Svensson, 1 oktober 2013

  Helt värdelös. Nästan alla recept är för fyra personer. Dessutom alldeles för många kalorier per portion. Jag ångrar verkligen mitt köp.

 46. Utmärkt lätt läst med tydliga uppgifter om kalorier....
  Verena Renhorn, 30 september 2013

  Utmärkt lätt läst med tydliga uppgifter om kalorier. Bilderna är också mycket vackra och tilltalande.

 47. Hade för höga förväntningar. Blev väldigt besviken att...
  Gun Lindgren, 30 september 2013

  Hade för höga förväntningar. Blev väldigt besviken att där inte var recept för en person och att det saknades kaloritabell.

 48. Bra info från början. Jag saknar också kaloritabell...
  Ales, 30 september 2013

  Bra info från början. Jag saknar också kaloritabell och Meny för en "nybörjar-vecka" från morgon till kväll där recepten är gjorda för 2 personer.

 49. En jättebra bok med enkla och goda kaloriberäknade...
  Sabina Hansson, 30 september 2013

  En jättebra bok med enkla och goda kaloriberäknade recept. Snygga bilder, man blir sugen på att äta riktigt bra mat!

 50. En bra bok som är upplagt med goda recept och enkla...
  Birgitta Lindh, 29 september 2013

  En bra bok som är upplagt med goda recept och enkla som passar vardagen.
  Fina bilder på maträtter som gör en inspirerad! Har hittat många favoritrecept.

 51. Lätta och överskådliga recept med vanliga...
  Pven (Luleå), 29 september 2013

  Lätta och överskådliga recept med vanliga ingredienser. Fina färgfoton som är aptitretande men jag aknar en kaloritabell på de vanligaste ingredienserna.

 52. Boken uppfyllde inte mina förväntningar. Det är...
  X, 28 september 2013

  Boken uppfyllde inte mina förväntningar. Det är besvärligt när det är recept för 4 personer skulle ha varit lättare om det varit för 1 person.

 53. Enkelt och gott. Recepten har tydliga och bra...
  Ingrid , 28 september 2013

  Enkelt och gott. Recepten har tydliga och bra kaloriangivelser. Lättlagade och trevliga recept, som även passar dem, som inte behöver tänkalika noga på vad de stoppar i sig.

 54. En utmärkt bok för att komma igång med 5-2 metoden -...
  Jan Lindvall, 27 september 2013

  En utmärkt bok för att komma igång med 5-2 metoden - och att förstå möjligheten att hålla i ett långsiktigt gott menyval.

 55. Boken är lättläst och inspirerande! Hon ger härliga...
  Mums🍰, 27 september 2013

  Boken är lättläst och inspirerande! Hon ger härliga recept som är lätt att följa. Inga krånkliga ingredienser. Ser fram emot att starta med 5:2.

 56. Fattas kaloritabell och det skulle vara bättre med...
  Louise Fors, 27 september 2013

  Fattas kaloritabell och det skulle vara bättre med recept beräknade för 1-2 pers istället för som nu övervägande beräknat för 4 pers.

 57. Det bli mycket interesant och spännande ''RESA''genom...
  Elzbieta Nykvist, 27 september 2013

  Det bli mycket interesant och spännande ''RESA''genom boken, dieten vill jag absolut prova och kanske rekom.endera vidare! Det gäller att vara ladat innan man börjar, då lyckas man!

 58. En inspirerande bok med en mängd goda recept. Rätterna...
  Britten, 26 september 2013

  En inspirerande bok med en mängd goda recept. Rätterna är läckra smakupplevelser som gör att fasta dagarna går som en dans.

 59. Inspirerande recept med varierat innehåll som passar...
  Birthe Sonesson, 26 september 2013

  Inspirerande recept med varierat innehåll som passar till både det lilla och stora hushållet.
  Inga konstiga ingredienser utan sånt man ofta har hemma.

 60. Många bra maträtter och tips hur man på bästa sätt...
  Ingrid Maria Larson, 26 september 2013

  Många bra maträtter och tips hur man på bästa sätt börjar med 5:2. Sedan kan man använda recepten till andra tillfällen.

 61. Faktadelen om 5:2 var lite tunn. Saknar en...
  Ulla, 26 september 2013

  Faktadelen om 5:2 var lite tunn. Saknar en kaloritabell. Recepten är däremot kaloriberäknade, jättebra! Fina bilder och varierande recept. Har använt många av dem "vanliga" dagar.

 62. Bra info i början om vad 5:2 är och hur man ska gå...
  Lena, 26 september 2013

  Bra info i början om vad 5:2 är och hur man ska gå till väga. Fina bilder och lättöverskådlig. MEN hade tyckt mer om den om det varit recept för en person, max två i hela boken. En kaloritabell så man kan ta bort och lägga till det man tycker. Fler recept med lägre kaloriinnehåll, jag vill äta mer än en gång om dagen. Så jag håller med flera av tidigare recensioner.

 63. Trodde det skulle vara mycket mer utvecklande och även...
  besviken, 26 september 2013

  Trodde det skulle vara mycket mer utvecklande och även finnas kaloritabell där du själv kan sätta samman dina recept och inte bara göra färdiga enligt denna bok. Köp Michael Mosleys bok istället.

 64. Jag tycker att boken är bra, kalorimängden kan man ju...
  Greta Gustafsson, 26 september 2013

  Jag tycker att boken är bra, kalorimängden kan man ju själv räkna ut, fina bilder som inspirerar.
  Dessutom tycker jag att man delat upp, frukost, lunch och middagar helt perfekt. Ingen klagan på denna bok.

 65. Tyckte boken var överskådlig och bra information i...
  Marga Elming, 26 september 2013

  Tyckte boken var överskådlig och bra information i inledningen. Jag håller med om att det är bättre att recepten är för endast en person så att ingredienserna används helt och hållet utan svinn om endast en person ska äta dessa rätter. Vore bra med rätter med färre kalorier så att man kan äta 3 mål om dagen.

 66. Längtade efter denna bok, att äntligen få äta lite...
  Kerstin, 26 september 2013

  Längtade efter denna bok, att äntligen få äta lite roligare mat under mina fastedagar. Men vad besviken jag blev, många av recepten har för högt kaloriinnehåll och för mig fungerar inte detta.
  Får man bara äta 500kcal om dagen behöver jag dela upp det på två mål. Jag hade uppskattat recept på 200-300kcal, men de var inte många sådana recept i boken.
  Måste också hålla med om att det hade varit bra om några av recepten hade varit för 1 person.

 67. Varför göra en bok med recept för 4 pers? Man kan ju...
  doy44, 26 september 2013

  Varför göra en bok med recept för 4 pers? Man kan ju vara 1 pers. hushåll. För många kalorier i många recept.

 68. Har köpt kokböcker av samma författare tidigare som...
  Gronberg, 26 september 2013

  Har köpt kokböcker av samma författare tidigare som har varit bra. Blev mkt besviken på denna kokbok. Ett ex var gazpacho där man ska köpa "färdig" soppa o tillsätta lite grönsaker. Ett recept på hur man gör egen gazpacho hade väl varit det som man förväntade sig . Dåligt. Det fanns även ett par andra recept där man skulle köpa halv elle helfabrikat.

 69. För min del tycker jag att boken är bra, har inga...
  Ewani, 26 september 2013

  För min del tycker jag att boken är bra, har inga besvär med att en del rätter har högt kaloriinnehåll, alla äter ju inte på samma sätt. Det finns ju alltid en del som gnäller över Ulrika och hennes närvaro i radio, tv och dyl men jag tror det är mer avundsjuka. Man behöver ju inte varken läsa eller titta om man inte vill.
  Har fler av hennes böcker, en del bättre och en del sämre, men så är det ju med allt.
  Jag tycker Bokus är ett bra ställe att handa böcker ifrån.

 70. Har flera av hennes tidigare kokböcker. Dessvärre blev...
  Anneli Eriksson, 26 september 2013

  Har flera av hennes tidigare kokböcker. Dessvärre blev jag besviken på denna 5:2 bok. Tycker att det är alldeles för höga kalorivärden i varje maträtt.

 71. För mycke kalorier i recepten för mej somvill äta 3...
  Jill Wessling Ahlbom, 26 september 2013

  För mycke kalorier i recepten för mej somvill äta 3 ggr. om dagen och kanske mellanmål, man kanske kan ta bort som höjer kcal-värdet så kanske det blir bättre.

 72. Fin bok och visst ger den inspiration, men passar inte...
  RL, 26 september 2013

  Fin bok och visst ger den inspiration, men passar inte riktigt mitt upplägg då jag delar upp mina 500 kcal på tre måltider, så det var inte mycket som var så få kalorier.

 73. Bra med recept skrivna för svenska marknaden och inte...
  Hams Gunilla Danielsson, 26 september 2013

  Bra med recept skrivna för svenska marknaden och inte översatt från ett annat land som kan ha lite annan matkultur. Lättare att hitta råvarorna. Ibland är det lite besvärligt när man bor på landet med begränsat utbud, men man lär sig.
  Boken är jättebra med kaloriberäkningarna! Lätt att använda.

 74. Den här boken överträffar alla de andra böckerna om...
  Eva Arvèn, 26 september 2013

  Den här boken överträffar alla de andra böckerna om 5:2. Lätta recept, snygga bilder, lätt att se hur många kalorier /person. Faktiskt min nya bibel.

 75. Recepten saknar viktangivelse i vissa fall. T ex 1...
  Berit Wester, 26 september 2013

  Recepten saknar viktangivelse i vissa fall. T ex 1 blomkålshuvud, 1/4 vitkål?
  De flesta middagsrecept är för 4 personer. Bättre med 2. Annars trevliga recept.

 76. Recept som är gjorda för svenska förhållanden, fräscha...
  solsten, 26 september 2013

  Recept som är gjorda för svenska förhållanden, fräscha och mättande. Dessutom förklarar hon väldigt bra i början av boken hur och varför det fungerar.

 77. Jag tycker det är fel att kalla det kokbok, en halv...
  Gunilla Åström, 26 september 2013

  Jag tycker det är fel att kalla det kokbok, en halv grapefrukt och keso, är det ett recept? Många av de sk recepten är enbart en kaloriberäkning av några råvaror. Informationen om 5:2 är bra men för lite om man ska se boken som handledning i metoden.
  För mig blev den en besvikelse.

 78. Bra med en bok med "svenska" recept, sedan tycker jag,...
  Gunilla Westerlund, 26 september 2013

  Bra med en bok med "svenska" recept, sedan tycker jag, som en del andra, att det hade varit bättre att inte ha så många recept med så höga kaloriinnehåll, många ligger mellan 400-500 kcal, jag själv, som många andra, försöker att äta lite frukost, lunch och även ett litet kvällsmål och försöker då fördela så att jag ligger på 80-100 på frukosten och fördela resten på lunch och middag och det funkar ju inte om alla recepten ligger på 400-500 kcal. Sedan får jag nog hålla med om att det hade v... Läs hela recensionen

 79. Men jag tycker att hon hade kunnat skriva flera recept...
  Widan, 26 september 2013

  Men jag tycker att hon hade kunnat skriva flera recept för en person så fick de som skulle laga flera portioner öka ingredienserna men annars mycket bra

 80. Jag hade gärna sett att alla recept var beräknade för...
  Lena Sofia Elisabeth Palmberg, 26 september 2013

  Jag hade gärna sett att alla recept var beräknade för 1 person. En del recept i boken är beräknade för 4 personer.

 81. Bra upplägg och förklaring till vad 5:2 egentligen...
  Susanne, 26 september 2013

  Bra upplägg och förklaring till vad 5:2 egentligen innebär. Som vanligt fina recept av Ulrika, tillsammans med fina bilder. Rekommenderar denna!

 82. En fin och trevlig bok men hade nog förväntat mig att...
  Ewa Victoria Wodmar, 26 september 2013

  En fin och trevlig bok men hade nog förväntat mig att recepten skulle innehålla lite mindre kalorier. Jag tycker dom här recepten blir svåra att följa på dietdagarna under 5:2 dieten snarare bra att ha som lunch/middag/mellanmål på ätdagarna.

 83. Många av recepten verkar goda men alltför många har...
  Eva, 22 september 2013

  Många av recepten verkar goda men alltför många har för högt kaloriinnehåll. De recepten borde ha kompletterats med tips om hur man kan reducera kalorierna (t ex tar du bort avokadon så sparar du x kalorier). Saknar också fler recept för en person - hur många kör egentligen dieten för fyra personer? Boken borde också ha kompletterats med en kaloritabell.

 84. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad, jag köpte...
  Carro, 16 september 2013

  Jag måste säga att jag är riktigt imponerad, jag köpte boken för ett litet tag sedan och har sedan dess försökt följa ett schema för hur jag ska äta och när. Detta funkar otroligt bra tack vare Ulrikas bok, flera av recepten har jag hunnit pröva och varit riktigt nöjd med. Det är både gott och enkelt att tillaga. :)
  Tack Ulrika!

 85. Skönt med en bok med svenska recept - enkel och bra....
  Johan Lager, 15 september 2013

  Skönt med en bok med svenska recept - enkel och bra. Kaloriberäknade recept av Nutrify som gör att det känns seriöst.

 86. Om du är ute efter recept med få kalorier ska du INTE...
  Maria, 14 september 2013

  Om du är ute efter recept med få kalorier ska du INTE köpa denna boken.
  Flera bra recept säkert men de flesta rätterna ligger på runt 400 kalorier! Om man äter enligt 5-2 och ska "klara" sig på 500 kalorier på en HEL dag! Då vill/kan man kanske inte lägga ALLA kalorier på ETT mål.

  Hade uppskattat recept på 200-300 kalorier, vilket jag själv lyckats fixa och då kunnat äta lite frukost och lunch också.

  Ulrika är lite väl "pengakåt" och hakar på varje ny trend och skriver... Läs hela recensionen

Visa alla 86 recensioner

Bloggat om Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kal...

Bokvideo