Handbok för köksträdgården (kartonnage)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2011-03-08
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
248 x 197 x 45 mm
Vikt
1780 g
SAB
635,Qed
ISBN
9789174241549

Handbok för köksträdgården

(52 röster)  |  Läs 12 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2011-03-08
216 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Grönsaksodlarnas standardverk

Lena Israelssons Handbok för köksträdgården - ett måste för varje fritidsodlare. Lågprisutgåva, utökad med många nya sorttips.

Att odla köksväxter är en snabbt växande folkrörelse. Nya influenser och grödor strömmar in över vårt land. Handbok för köksträdgården är ständigt aktuell, med fantastiska färgfoton och massor av köksväxter och odlingstips.
Här finns alla grönsaker, kryddor och bär som kan odlas i en svensk köksträdgård: fler än 125 olika slags grönsaker, 30 kryddväxter och 15 bärsorter.

I Handbok för köksträdgården lär Lena Israelsson ut grunderna, begreppen, redskap och maskiner och mycket mycket mer, men framför allt inspirerar hon till odlingslust!

* Odlingsmetoder: allt från jordmån och kompost, till snabbodling för den stressade, växelbruk och hur du producerar egna frön.

* Grönsaker: goda, vackra och egenodlade!

* Kryddörter: fjärilsrestauranger och örtagårdar, det doftar gott och smakar bäst med egna kryddörter!

* Bär: solvarma, söta och saftiga, så vill vi ha dem, Lena Israelsson lär ut odlingsmetoderna och hur man skyddar dem mot skadedjur och sjukdomar giftfritt och ekologiskt.

Boken vänder sig både till nybörjaren och till den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen. Alla råd bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande.

Lena Israelsson är journalist och har i många år skrivit om gröna frågor som gamla och hotade nyttoväxter, exotiska grönsaker och kryddor, odlingsmetoder, kompostering och ekologi. Handbok för köksträdgården gavs ut första gången 2000 och blev snabbt ett standardverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för köksträdgården
 2. +
 3. Odla året om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Odla året om av Lena Israelsson (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Handbok för köksträdgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bibeln
  Emilie, 30 mars 2017

  Det här måste u vara bibeln för grönsaksodlare. Oj så mycket och ingående text och tips på hur man gör när man ska försöka sig på det här med egen odling. Gillar den skarpt!

 2. För vana och ovana odlare
  Glad amatör, 10 maj 2016

  En mycket bra bok som täcker det mesta när det gäller odling. Köpte en i present till blivande odlare men var tvungen att köpa en egen också.

 3. Superbra bok!
  Daniel , 18 april 2016

  Innehåller all fakta du kan tänka dig om odling. Hur bra som helst för såväl nybörjare som mer erfarenn, helt enkelt!

 4. Informativ
  Miss växt, 12 augusti 2015

  och heltäckande bok för såväl nybörjare som mer vana odlare. En bok som svara på den flesta novisfrågor. Israelsson skriver lättläst och sympatisk med en personlig ton.Toppen!

 5. Precis vad jag behöver!
  Evalisa Karlström, 17 juni 2015

  Jättebra, precis vad jag behöver! Täcker allt, och jag använder den som uppslagsbok när det är något i köksträdgården jag inte begriper.
  Eftersom jag är helt ny med trädgård kastade jag mig först över boken och läste från pärm till pärm, så nu har jag bra koll på innehållet och vad boken kan användas till.
  En utmärkt handbok som säkert fungerar bra även för den som inte är så ny och okunnig som jag!

 6. Trädgårdsbibel

  En verklig höjdare att använda som uppslagsverk.

  Fina o förklarande bilder o kloka råd.

  Helt enkelt en "måste ha" bok för odlaren.

 7. innehållsrik
  kr, 1 april 2015

  Bra och informationsrik, kan användas som uppslagsbok på olika grönsaker. Lena Israelsson har skrivit många böcker om grönsaksodling, också gourmetträdgården rekommenderas varmt.

 8. Informativ och välskriven bok!
  Therese, 25 mars 2015

  Omfattande och grundläggande bok. Jag som är en novis inom detta område uppskattade den mycket! Den upplevs inte lika torr som en faktabok.

 9. Handbok för köksträdgården
  Maja Grön, 10 mars 2015

  Lena Israelsons bok " Handbok för köksträdgården" är ett komplett boken för en trädgårdsodlare. Den spänner över hela odlingens spektra. Där hittar du allt du behöver veta. Hon har mycket begripliga råd angående grönsaker, bärbuskar och även blommor. Dessutom tipsar hon om hur man kan få odlingarna vackra och lustfyllda genom variation.

 10. Min bästa köksträdgårdsbok!
  Sara , 2 mars 2015

  Denna bok har jag använt många gånger varje år de senaste 10 åren! Så detta var en solklar present till någon som blivit intresserad av odling!

 11. Uppslagsbok - Inspiration
  Jan Kenneth Persson, 25 november 2014

  Utmärkt som hjälp när det är dags att prova något nytt eller när det inte växer riktigt som jag vill.
  Kommer att vara ett stort stöd varje odlingssäsong framöver, och inspiration nu när det börjar bli dags att planera vad som ska odlas till våren.

 12. Inspirerande trädgårdsbok!

  Boken är mycket inspirerande och får en att vilja ha en egen trädgård. Jättebra tips! Jag rekommenderar boken till alla som är nyfiken på trädgårdsliv i stort och smått.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Lena Israelsson

 • Grönsaksodling : för nybörjare

  Lena Israelsson

  Det är boom i grönsakslandet Grönsaksodling för nybörjare är Lena Israelssons älskade klassiker Grönsaksodling som fått nytt utseende och ny titel. Det handlar om att odla grönsaker: enkelt, ekologiskt och i liten skala. I behändiga pallkragar, hö...

 • Odla året om

  Lena Israelsson

  Vill du få hemodlade kryddor mitt i vintern? Äta färska grönsaker under våren? Så på sommaren för att skörda under hösten? Tänk att få späda spenatblad på våren när tussilagon blommar. Het chili och söta tomater under sommarsolen. Mizunakål och ma...

Bloggat om Handbok för köksträdgården