Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2016-07-22
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lindelöw, Anna (form) / Ekblom, Ulrika (foto)
Dimensioner
246 x 175 x 25 mm
Vikt
700 g
SAB
Vna
ISBN
9789174245684

Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat

(123 röster)  |  Läs 29 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-07-22
189 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad har goda bakterier, Platon, gröna bananer, vetenskapliga studier, kärlek och gurkmeja gemensamt?

Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Nu kommer också boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.

Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat - dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket - som du snart inte kommer att kunna vara utan.

All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak - ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
 2. +
 3. Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten av Kristina Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 29 recensioner av Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roligt och informativ
  AhamPrema, 12 april 2017

  Oh my, vad jag ha skrattat när jag läste denna bok!

  Fick en och annan tankeställare.
  Inge pekfinger i denna, bara lätt fattat information. och presenterat på ett fantastik roligt sätt.

 2. Mkt intressant läsning
  Lovisa Maria Dalgren, 30 mars 2017

  Food pharmacy är en bok som man "äter sig igenom" = läser i lite då och då för att få tips och erfarenheter från författare som verkligen provat det de skriver om. Bra tips och info kring magens flora och att få den i balans, återställa en svår mage. Rekommenderas!!!

 3. Intressant
  Malin, 21 februari 2017

  Trevligt med en bok som betonar att man kan lägga till goda vanor i stället för att byta ut alla dåliga!

 4. Bok med mycket tyckanden
  Annika , 21 februari 2017

  Skriven på ett litet smålustigt sätt. Men enkel och populistiskt. Inte fel att läsa den för den har nya infallsvinklar, men det räcker gott att låna den på biblan.
  Några bra recept, tex smothies

 5. Underbart skriven
  Leena, 21 februari 2017

  Lättläst och humor. Har rekommenderat till många redan. Precis vad vi behöver i dessa "tider" med överflöd av mat.
  Leena

 6. Inspirerande läsning med enkla tips
  Ulla Pettersson, 20 februari 2017

  Lättläst med trevligt upplägg. Framförallt har jag gett boken många "öron" för att återgå till enkla hälsosamma tips och recept. Jag läser många böcker i ämnet och denna är en av några få guldkorn som jag kommer att återvända till.

 7. Lättillgänglig och inspirerande!
  Hulkkki, 13 februari 2017

  Har inte läst hela boken än men klart tilltalande format och med ett viktigt budskap. Deras inställning till matomläggning gör också att jag istället för att tryckas ner av tanken att det här aldrig kommer att gå, känner att jag myket väl kan börja och ta små steg mot förbättring. Mycket bra!

 8. Intressant och roligt skriven!
  Susanne, 9 februari 2017

  Lättläst, informativ och rolig. Fakta blandas med anekdoter och ett par recept på ett bra sätt. Kan rekommendera boken till alla som är intresserade av mat och vad man kan göra för att må bättre.

 9. Intressant, nyttigt och roligt
  Magnus Brättemark, 6 februari 2017

  Boken är skriven på ett humoristiskt sätt vilket gör den mycket lättläst. Man känner hela tiden att de har fakta bakom vad de skriver. Jag har tidigare läst många artiklar och några böcker i ämnet men lärde mig ändå en del nytt. Har redan sänkt temperaturen när jag lagar mat, och börjat med periodisk fasta.

 10. Lovely!

  Underbar bok! På ett lättsamt sätt beskrivs hur du ska ändra och lägga till bra kostvanor. Denna bok har hjälpt mig massor.

 11. Så läsvärd
  JennyPenny, 24 januari 2017

  En riktigt informativ bok som får en att tänka till kring sin livsstil. Läsvärd från första till sista sidan. Alla borde läsa den.

 12. NYTT-IGT
  Eva Ann-Katrin Lennartsson, 19 januari 2017

  Mycket nytt och nyttigt att lära om hur mycket mat påverkar vårt mående. Det finns ny kunskap, inte minst om bakterier. Bokens upplägg och lay-out är tilltalande. Rekommenderas som uppslagsbok .

 13. Toppenbok
  Ulla Maria Johansson, 16 januari 2017

  För just mig är Food Pharmacy en toppenbok som bekräftar det jag själv kommit fram till om vad som är bra för min kropp att äta och dricka, vad jag mår bra av. Men som jag tidigare inte riktigt vågat lita på. Dessutom är boken mycket positivt skriven, inga pekpinnar, lättläst med bra recept. Hade dock önskat fler recept.

 14. Viktigt och underbart roligt!
  Erika Romero, 1 november 2016

  Har följt bloggen ett år och lärt mig så mycket. Men framför allt har jag häpnat över den härligt spralliga tonen i texterna. De kan göra vilket ämne som helst intressant!

 15. Frisk på naturlig väg.

  Den här boken har hjälpt mig att bli av med mina tarmproblem. Fantastisk insats av två tjejer som inte kommer från vården att sprida denna information på ett lättförståeligt sätt till sina medmänniskor. Tack även till den fantastiske professor Bengmark. Till alla er som inte läst den ännu. Köp den och använd visheten för ett längre liv i friskhetens tecken.

 16. Den goda tarmfloran

  Känns fantastiskt att få lära sig så mycket om hur viktig tarmfloran är för allas vårt välbefinnande. Boken är dessutom skriven på ett humoristiskt sätt.

 17. Intressant och lättläst
  Vladimir Leisky, 27 oktober 2016

  Boken har många tankeväckande upplysningar och är skriven på ett lättläst och roligt sätt. En hel del överaskningar finns med också.

 18. Älskar boken
  Åsa, 25 oktober 2016

  Äntligen en lättläst bok om ett viktigt ämne! Jag rekommenderar den till alla som bryr sig om sin hälsa och alla andra också för den delen.

 19. Tänkvärt

  Hade gärna sett att det var fler recept men det var kanske inte avsikten med boken.
  Man vill veta mer nu!

 20. Besviken!
  Maria F, 20 oktober 2016

  Trodde jag skulle få något välskrivet, faktaspäckat i handen. Är väldigt intresserad av tarmfloran och vill lära mig mer om den, men är inte intresserad av generella flumråd som att "handla grönsaker som om det vore en regnbåge". Eller hur du gör en "super" granola... Sådana råd finns det redan gott om i varenda tidning eller blogg tycker jag och är inget jag vill betala 180 spänn för.

  Blir retur på denna... väldigt fin framsida på boken dock.

 21. Dålig faktakoll om svensk djurhållning!
  Jessica Ekström, 7 oktober 2016

  Tyvärr har författarna ingen som helst koll på hur svensk djurhållning bedrivs och blandar friskt ihop importerat kött med svenskt konventionellt kött... Kontroversiell fd kirurg som de benämner som sin husgud. Jag blev besviken då en bok från Bonnier Fakta borde vara mer fakta-kontrollerad!

 22. Bästa boken!
  Josefine (Göteborg), 5 oktober 2016

  När jag berättade på jobbet att jag köpt boken skojade dem och sa att "det låter ju som en riktig bladvändare" Om de bara viste hur rätt de hade.
  Har sträckläst boken från pärm till pärm och förundras hur allt är så självklart när man läser det. Och det är lätt att ta till sig all fakta då den är lättsamt och hunoristiskt skriven sitt ämne till trots.
  Denna bok borde i gå som obligatorisk läsning i grundskolan!

 23. Tarmhygien
  ingrid svensson, 18 september 2016

  Boken var lite rörig i sitt upplägg men jag kunde hitta flera goda råd och även recept. Jag upplevde den som seriös . Författarna skrev utan pekpinnar och med gott humör.

 24. Lättläst och lättillgänglig text.
  Mig , 13 september 2016

  En bra bok men för min del hade den fått innehålla mer fakta och lite mindre flum. Författarna ger inte direkt sken av att vara kunniga i ämnet. Men det ger en viss charm. Fina bilder och en skön jargong i boken.

 25. Rörig disposition
  Aurora, 12 september 2016

  Snygg layout. Rörig disposition, blandningen av egna ofta fåniga kommentarer med fakta och recept är förvirrande, inte underhållande eller lockande. Varför har boken en engelsk titel?

 26. En fantastisk bok!
  Franziska, 28 augusti 2016

  Jag vill varmt rekommendera denna bok. Boken är lärorik, underhållande och helt enkelt fantastiskt. Jag läste boken under tre veckor och har parallellt ändrat min livsstil. Jag är mår riktigt bra både psykiskt och fysiskt, känner mig pigg och glad. Köp den, du kommer inte att ångra dig!

 27. Underhållande nyttigheter
  Sarah Henrietta , 23 augusti 2016

  En oväntat underhållande bok fri från mästrande pekfingrar! Jag läste boken för att den var bra läsning, sen kom nyttigheterna på köpet. En del visste jag innan - men mycket var nytt och otroligt intressant och författarnas guidning till ett hälsosammare liv var både inspirerande och motiverande. Bravo!

 28. Otroligt besviken, out of date
  Leif Nilsson, 16 augusti 2016

  Jag såg fram emot spännande läsning, men blev oerhört besviken. Boken är tunn i substans och innehåller väldigt mycket "luft". Därtill saluför man Livsmedelsverkets kostråd och WHO, kolhydratstinn low fat low protein diet. "Fakta" som bygger på samma felaktiga enkätundersökningar som den motbevisade fettskräcken och myten om mättat fetts farlighet. Denna gamla felaktiga kunskap saluförs med hjälp av den fd professorn Stig Bengmark som var aktiv för väldigt länge sedan då denna "kunskap" var a... Läs hela recensionen

 29. Lärorik och intressant.....
  Våge Svensson, 5 augusti 2016

  Med stor förväntan grepp vi oss an boken Food Pharmacy.
  Innehållet upplevs som mycket fakta inriktat och presenteras på ett intresse väckande sätt......
  Det blev svårt att lägga boken åt sidan !

  Med glädje kommer vi att rekommendera denna bok.

  Margareta o Våge Svensson

Visa alla 29 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Food Pharmacy

  Lina Nertby Aurell, Mia Clase

  Maak kennis met de ontstekingsremmende keuken! In Food pharmacy leer je alles over je darmflora en vind je de lekkerste recepten voor een gezonde darmflora!Food pharmacyFood Pharmacy begon twee jaar geleden als een blog van de foodnerds Lina Nertb...

Bloggat om Food pharmacy : en berättelse om tarmflor...

Bokvideo