I det sista regnet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2011-05-09
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
170 g
SAB
Hce
ISBN
9789174291827

I det sista regnet

(67 röster)  |  Läs 34 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-05-09

Slutsåld

En färgstark barndomsskildring från Kerala

Berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år.
Författaren manar fram magiska händelser och berättar om oemotståndliga människor i en liten vacker by i Kerala vid södra Indiens kust. Det här är inte bara en färgstark barndomsskildring utan också en roman om livsvisdom och om kärleken till livet.

"En själslig och kroppslig förflyttning i ett trollslag. Man vill inte sluta läsa." Michael Nyqvist

"En av de vackrast skrivna böckerna jag läst på länge. Boken är underbar att läsa språkligt och dess visdom är något jag suger åt mig. Det här är en bok som hade partier som jag absolut inte ville glömma bort, så jag läste den med en anteckningsbok vid sidan om." Kulturbloggen

"Janesh Vaidyas bok "I det sista regnet" är ett ljus i höstmörkret." Metro

"Nu finns något så ovanligt som en ny roman på svenska som - liksom Arundhati Roys De små tingens gud från 1997 - skildrar flod- och sjöområdet i sydindiska Kerala. I det sista regnet har ett blommigt språk genomsyrat av tropisk växtlighet och mystisk andlighet." Vagabond

"Janesh Vaidyas språk fångar, fängslar och förför på en resa bortom tid och rum. " Annika Dopping, kommunikatör, TV-producent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 34 recensioner av I det sista regnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vackert magiskt
  Ingalill Kantola, 15 januari 2015

  Oerhört vacker bok. Ren och skär magi. Älskar böcker som når ända in i själen och det gör "I det sista regnet" på alla sätt och vis.

 2. Ett läsmåste
  lena göransson, 24 april 2014

  Helt oväntat blev denna berättelse en knock i magen i positiv mening. Berättelsen gav inblick i annan kultur telationen mellan barnet och hans farmor samt beskrivningen om stjälarnas återkomst genom stjärnfall var magisk.
  Har redan köpt 3 ex. Att ge bort.

 3. Fantastisk bok!
  Ingrid Ullenius, 2 april 2014

  Det är sällan jag blir så tagen och påverkad som jag blev av denna bok. Kände den inom mig. Den nådde själen min om man kan säga så. Köpte två ex till och sände till mina två bästa vänner. En fantastisk upplevelse jag ville dela med mig av.

 4. Besvikelse
  Antares (Stockholm), 6 februari 2014

  Jag hade väntat mig en bra historia, men det är händelsefattigt och, ärligt talat, ganska tråkigt. Ceremonier och matlagning beskrivs ingående men jag har svårt att känna med personerna. Boken griper inte tag i mig. Ändå älskar jag Kerala och är mycket intresserad av Indien som land!
  Jag får känslan av att han vill vara en indisk Paolo Coelho, och det blir lite för mycket filosofiskt-religiöst mumbo-jumbo och livsvisdomar som serveras. Det är inte min tekopp, så jag hade svårt för det.

 5. Vackert skriven bok med ett underbart språk. Detta är...
  Linnéa, 15 januari 2014

  Vackert skriven bok med ett underbart språk. Detta är en bok som man mår bra av och den ger många goda livsråd som får en att tänka kring ens eget liv.

 6. Alltså: läs den! För inspiration, mod...whatever! En...
  My, 8 oktober 2013

  Alltså: läs den! För inspiration, mod...whatever! En fantastisk berättelse i halvt sago-verklighetsform. Du tar dig tillbaka till barndomens lycka och kan koppla den samtidigt till livet och verkligheten nu.

 7. En alldeles fantastisk bok! Vackert språk och den...
  Anne-Lie , 1 augusti 2013

  En alldeles fantastisk bok!
  Vackert språk och den rymmer så oändligt många dimensioner och klokhet. En ren njutning som man kan läsa om igen. Tveka inte - läs den !

 8. A magic peace of India. Enjoyed letting every word...
  Mia Lehndal, 9 juli 2013

  A magic peace of India. Enjoyed letting every word sink into my heart and connect with mother India.

 9. Vad ska man med en massa må bra böcker.......när det...
  iréne westin, 4 juni 2013

  Vad ska man med en massa må bra böcker.......när det behövs en enda för att erhålla allt!
  En spännande dokumentär, om vilken visdom som denne pojke får, genom att uppleva sitt liv, vid sidan av en kärleksfull farmor.....som är full av kärlek förståelse och tålamod.
  Genom sina liknelser och berättelser....guidar hon honom vidare i hans undran.
  Hon ger honom tiden...att vara barn...och finns vid hans sida....även när hon inte längre finns på denna jorden.

 10. I det sista regnet, av Janesh Vaidya

  En underbar bok som utspelar sig i Indien som nådde djupet av mitt hjärta. Författaren skriver färggrant och känslofullt sin emotionella resa från barndomen till nuet. Väldigt tankestimulerande och intressant för sinnet. Det går inte att ta miste på den kära farmoderns budskap till världen som författaren vill förmedla vidare. Kärleken är stark.

 11. En fantastiskt bok!
  Didan, 11 oktober 2012

  En av de bästa böckerna man kan läsa.

 12. Balsam för själen
  Jenny, 26 september 2012

  En av de vackrast skrivna böcker jag läst, som är själsligt berikande och värmer ditt hjärta.

  I barndomsskildringen från södra Indien får vi ta del av sann kärlek till livet, naturen och till en mycket unik farmor.
  Läs boken och låt den bli din vägledande stjärna!

  Thank you Janesh for in a brave and honest way, sharing your wisdom!

 13. Längtan
  Viveka, 24 september 2012

  En av de vackraste böcker jag läst, så full av kärlek och livsvisdom, där varje människa i berättelsen vävs in som en tråd i den stora livsväven Ayur Veda.

  Budskapet om att bygga broar av kärlek till varandra berörde mig djupt i hjärtat, det väckte en längtan som jag burit på länge men inte kunnat sätta ord på, längtan
  efter kärleken till mig själv och livet.

  Detta är en bok jag kommer att bära kvar i mitt hjärta och läsa igen.

  Tack Janesh Vaidya for sharing

 14. En vacker bok
  Sahar Heydari, 23 september 2012

  En av de vackraste och finaste böcker som jag har läst. Det är en bok att finna inspiration, hopp och kraft i. Tack för denna underbar bok.

 15. Soul & Love= Life
  Angelica , 23 november 2011

  A great book which inspire me to follow my heart, to listen to my soul and to live a life with love.

 16. En underbar bok!!!
  Rosie (Linköping), 4 oktober 2011

  En helt underbar bok som innehåller så mycket visdom och kärlek men också sorg! Janesh skriver så ömt och kärleksfullt om människorna, djuren och inte minst naturen! Hans sätt att beskriva naturen gjorde att jag verkligen fick en känsla av att vara en del av naturen eller faktiskt en del av universum! Tack Janesh, vi behöver mer av den här visdomen och sättet att tänka i väst! Jag älskar den här boken!!!

 17. En av de vackraste böcker jag läst!
  Katharina Lindahl Gray, 3 oktober 2011

  Denna bok vill du helst sträckläsa och samtidigt läsa väldigt långsamt så att den inte tar slut. Vacker, sorglig, hoppfull, poetisk, vis, varm och kärleksfull är några ord som bäst beskriver- I det sista regnet-. Jag är lycklig lottad som har fått läsa en sådan bok!

 18. Underbar
  Ulla-Britt, 2 oktober 2011

  Denna bok går rakt in i hjärtat. Språket, beskrivningarna, allt målar bilder i sinnet och hjärtat. Hoppas många många fler får ta del av denna underbara bok fylld med så mycket tänkvärt och framför allt kärlek.
  Tack för att jag fått läsa denna bok och för att du skrivit den Janesh.

 19. Magi och vardag
  Eija, 16 augusti 2011

  I denna berättelse väver författaren samman magi och vardag på ett gåtfullt sätt. Ord blir till meningar och meningar till text på ett poetiskt vackert sätt. Varje mening träffar hjärtat och själen.

 20. Lysande bok om livet
  Ulrika, 12 augusti 2011

  Vacker och spännande barndomsskildring om livet i en genuin by i södra Indien. Berättelsen tar med läsaren till mystikens Indien och berör livet och döden. En fantastisk läsupplevelse att bära med sig i livet!

 21. Vacker...
  Mia, 1 juli 2011

  Den vackraste bok jag någonsin läst och nu läser jag den om igen med penna och papper bredvid...
  Jag har även köpt den inbunden för att kunna bevara den länge :)

  Tack Janesh

 22. I det sista regnet
  Jayne Björkenstål, 17 juni 2011

  En oerhört vackert skriven bok med smak och känsla av Indien, dess kultur och religion, en touch av Ayrveda, yoga & meditation men framförallt handlar boken om nära relationer.

  Speciellt i fokus är pojken och hans nära relation med sin farmor och i bakgrunden det komplicerade förhållandet eller ickeförhållandet och saknaden efter sin far.

  Boken är skriven med ett stort djup och är mycket mångfacetterad.

  Detta är en bok jag kommer att ha med mig en tid och slå upp... Läs hela recensionen

 23. En doft av Indien
  P, 1 juni 2011

  En vacker berättelse jag varmt rekommenderar. En historia som inkluderar en pojke, en vuxen man, en farmor, ayurveda och känslan av Indien. En bok fylld med visdom och kärlek till livet, skriven på ett sätt som gör det lätt för en person som inte är bekant med Ayurveda sedan tidigare att förstå meningen med det.

 24. En inspirerande resa
  Agneta Atena, 26 maj 2011

  En varm och insiktsfull bok om vänskap och lärdom över generationsgränser. Samtidigt ger den också en målande, levande bild av Indien, dess traditioner och hur det är att växa upp där förmedlad lika mycket ur ett barns som en vuxens ögon, känslor och insikter. Läs och låt dig ryckas med till Indien du också! Rekommenderas varmt

 25. Om känslor och livet
  Eva Larsson, 25 maj 2011

  "Läste precis sista sidan i boken. Men den här texten kommer aldrig att vara ett avslutat kapitel för mig. Den kommer att leva i mitt hjärta och alltid finnas inom mig. Av de gåvor som en människa kan få, ger den här boken de djupaste, sannaste och mest underbara erfarenheter och visdom jag någonsin fått ta emot. Jag kunde inte sluta läsa, för jag ville fortsätta uppleva hur texten talade till mig och låta den fylla mitt sinne och min själ.

 26. Köp den och lev ett sannare liv!
  Marie, 24 maj 2011

  Bästa boken jag hittills läst. Alla kategorier. En blandning av ömhet, vishet, livskunskap och lite mer oväntat, massa humor. Den här boken rekommenderar jag alla att läsa för att få ett lyckligare och hälsosammare liv. Världen kommer att bli en mer kärleksfull plats när vi fått en författare som Janesh Vaidya.

 27. En magisk resa
  SN, 23 maj 2011

  Jag läste denna bok sakta eftersom jag inte ville att den magiska resan till Kerala skulle ta slut. Dofterna, färgerna, karaktärernas visa ord och tankar Janesh Vaidyas beskrivningar från en annan värld är som vacker poesi. Läs den och ge den till någon du bryr dig om.

 28. Fantastisk bok
  RS, 22 maj 2011

  Bokens innehåll kommer beröra dig mycket. Du kommer att bära med dig den i ditt hjärta resten av ditt liv.

  Du följer en pojkes liv i Indien genom hans erfarenheter och tankar. Han har en djup och viktig relation med sin farmor som påverkar hans liv mycket.

  När du läser boken kan du applicera det i ditt och dina närmastes liv vart du än befinner dig på jorden.

 29. En bok att återvända till
  Liss, 21 maj 2011

  En roman som gick rakt in i mitt hjärta. Ord som spelar fram sin historia med både mjuka och kraftfulla toner som berörde mig starkt.
  En bok att återvända till.
  Jag längtar att få veta mer om de olika karaktärerna och hur deras liv utvecklas, framför allt om pojken och hans resa genom livet.

 30. A book that could change your life for ever in a g
  Sabina Tabakovic, 21 maj 2011

  This book is about something deeper than our every day living, something that fills my heart and soul with wisdom. Just by reading his words I feel Im getting wings I did not know about before. Its about his love towards his grandmother. About his childhood, about dreams, inner strength, about wisdom, paths, obstacles, love, light, memories, about never giving up. About a little boy with a big heart. This book has been written in my soul and I love everything about it! ''In the last rain'' -i... Läs hela recensionen

 31. Det bästa sedan Khalil Gibran och Richard Bach
  Camilla Brandt, 20 maj 2011

  Det är stora ord som jag aldrig förr använt. Mitt hjärta skrattade och grät av glädje medan jag läste. När jag läst förstod jag också varför jag lever här i Sverige och inte i Indien. Ska vi rädda den här planeten måste vi alla börja leva som dehar gjort i Indien. Därför måste människor som Janesh komma till väst. Det måste också finnas människor som kan ta emot detta budskap. Renheten och enkelheten i språket är så vackert!

 32. Till dig som vill bli en klokare
  Maria, Solna, 20 maj 2011

  Det här är en bok att läsa långsamt. Visst vill man nå slutet och få veta hur det går, men boken rymmer så många kloka, vackra tankar som förtjänar tid till eftertanke. Jag slukade den, men kommer att läsa om den, troligen med ett anteckningsblock vid sidan av för att enkelt kunna gå tillbaka och åter reflektera kring det jag läst.

  Många böcker fyller en med åsikter. Den här fyller mig med nya insikter. Kan jag förmedla en bråkdel av dem till mina barn (eller barnbarn, likt Janesh farmor) finns det hopp om en bättre värld. Läs den!

 33. En underbar resa i tid och rum
  Cecilia L, 20 maj 2011

  Jag vill läsa den om och om igen, förflyttas i tanken till Keralas skönhet och ta lärdom från den traditionella friskvård som ayurveda och bokens starka karaktärer lär oss.

  Lika många gånger som jag suttit med ett leende på läpparna då jag läst boken har tårarna runnit då jag känt pojkens längtan efter tillhörighet och bekräftelse.

  Tack Janesh för denna underbara berättelse, jag längtar efter uppföljaren.

 34. Fantastisk
  Malin, 20 maj 2011

  Det var länge sedan jag läste en så vacker bok som den här! Språket är poetiskt och på samma gång inspirerande och underhållande. Historien berör mig djupt och får mig att förstå hur viktigt det är att dela kärleken i livet.

Visa alla 34 recensioner

Bloggat om I det sista regnet

Bokvideo