Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2012-09-25
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Klum, Mattias (foto)
Dimensioner
295 x 250 x 30 mm
Vikt
2121 g
SAB
Uh
ISBN
9789187007125

Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser

(25 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-09-25
331 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vår tid på jorden är en bok som skrivits främst för att inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Förord skrivet av President Bill Clinton.

Under de senaste 50 åren har vår ohållbara livsstil börjat sätta stark press på de planetariska processer som understödjer vår välfärd och ekonomisk utveckling. I boken förklaras hur detta har skett. Genom att förena de senaste forskningsrönen med kraftfulla fotografier och upplevelser från den verkliga världen, kombinerar Johan Rockström och Mattias Klum bevis från många olika vetenskapliga discipliner som studerar hur jorden fungerar, liksom förhållandet mellan oss själva och jordens klimat och ekosystem. Deras illustrationer av verkliga skeenden här på jorden sänder mäktiga budskap från en planet som är föremål för snabba, mänskligt framkallade förändringar, som kan få förödande konsekvenser.

Till skillnad från någon annan bok i sitt slag, bygger Vår tid på jorden sitt ramverk på det unika perspektivet av en inbördes kombination av nio planetära gränser: klimatförändringen, havsförsurningen, ozonet i stratosfären, de biogeokemiska faktorerna, den globala färskvattenanvändningen, förändringarna i markanvändning, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Vi kan och måste vända dessa nio kurvor i den globala miljöförändringen som driver oss mot katastrofala risker. Och vi måste göra det nu, under det som kan vara det mest avgörande årtiondet i mänsklighetens historia.

Det som står på spel är inget mindre än självaste världen, sådan vi känner den. Med en fundamental förändring i vårt tänkesätt kan mänskligheten lyckas med en övergång till global hållbarhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Verkligen en bok med mycket tänkvärda ord

  Denna boken är helt fantastisk att läsa, jag kör inte pärm till pärm utan slår upp en sida och läser det som står i det kapitlet, sen smälter jag det som skrivits, sen kanske det tar några dagar till nästa gång.
  Dessa mäktiga ord borde alla läsa och få sig tankeställare, för det är ju så att vi ska lämna över denna jord till våra barn och barnbarn osv. för det är ett lån från människa till människa och det är vår skyldighet.
  Så det skulle göras med reklam om Vår tid på joden, så folk ... Läs hela recensionen

 2. Vacker och fin bok.
  Chacha, 17 juli 2014

  En riktigt fin och vacker bok jag starkt kan rekommendera. En fin bok att bläddra i med alla vackra bilder. En viktig bok att läsa.

 3. Viktigaste boken!
  Richard Mattus, 22 maj 2014

  Johan Rockströms insiktsfulla budskap i skön symbios med Mattias Klums fantastiska bilder är en fulländad lärobok om vad vi håller på att ställa till med!

 4. Metaanalys i bokform
  Erik Gustafsson, 26 februari 2014

  Johan Rockström och Mattias Klum har i detta fall gått ihop och slagit samman forskning med bilder i en nutidsbeskrivning utav planetens hälsa. Den senare är numer också ett ansikte utåt för WWF. Johan Rockström har från sin sida skrivit fler böcker och artiklar värda intresse. Vidare har han varit med i sammanfattandet av vetenskaplig information till denna aktuella bok.

  Ex. Rockström m.fl. (2009). Planetary boundaries: Exploring the safe operation space for humanity. Ecology and so... Läs hela recensionen

 5. En spännande och oerhört viktig bok! Om alla skulle...
  Alice Andersson, 9 december 2013

  En spännande och oerhört viktig bok! Om alla skulle läsa denna bok skulle världen snart se annorlunda ut. Mycket läsvärd!

 6. En fantastisk och engagerande bok. Hela mänskligheten...
  Eva Westerberg, 26 september 2013

  En fantastisk och engagerande bok. Hela mänskligheten borde läsa den. Mattias Klum med sina fantastiska foton kan verkligen sätta fokus på ett högst brännande problem.

 7. Otroligt bra och viktig bok! Första kapitlet borde...
  Pappa Pär, 6 augusti 2013

  Otroligt bra och viktig bok! Första kapitlet borde vara obligatoriskt studiematerial i alla Sveriges skolor. Johan Rockström är en mycket begåvad person som inte bara är professor utan som också har talets och opinionsbildandets gåva till skillnad från många andra med samma titel.

 8. En komplett bild av vår tids största utmaning. Fotot...
  Kristina Rockström, 26 juni 2013

  En komplett bild av vår tids största utmaning. Fotot är fantastiskt. Väl mäktig för sträckläsning. Man får ta den bit för bit.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Vår tid på jorden : välfärd inom planeten...