Konrad och kalaset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Konrad (del 4)
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
187 x 185 x 5 mm
Vikt
187 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413414

Konrad och kalaset

Inbunden, Svenska, 2017-07-14
128 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mamma fyller år.

Konrad och Hedvig ska ordna frukost.

Men båda vill röra i chokladen!

Sch! Bråka inte. Då kanske mamma vaknar ...

En berättelse om glädjen i att fira någon du tycker om, och hur det kan bli bra fast det blir lite fel ...

Det här är den fjärde boken om Konrad. I Konrads klänning vill Konrad gärna glittra lika fint som Hedvig. I Konrad lussar är det dags att fira lucia på förskolan. Hur ska Konrad och Hedvig klä ut sig? Och i Konrad och karamellerna får vi ta del av syskonkonflikter i vardagen.

Bakom serien står skaparna bakom omtyckta Tessla-böckerna och storsäljaren Orättvist!


Sagt om tidigare böcker:


Rekordet var en kväll då barnet ville läsa Konrad och karamellerna fyra gånger. Det hade blivit fler om inte mamman blivit trött och ville sova. Vi älskar - och känner igen oss i Konrad och Hedvig som liksom de flesta barn vill vara fria att vara som de är och klä sig som de vill Jag önskar bara att jag haft boken som inspiration när min son älskade att ha klänning. Mormor är också en favorit. Scenen där hon upptäcker barnens godisbus gör alltid både barn och vuxna oavsett ålder väldigt lyckliga!

Martina, läsare

Fina söta Konrad med rosa kjol, glasögon och busig blond frisyr med bråk och bus och envishet i blicken. ( ) Hedvigs blick när hon har godis kvar men Konrad ätit upp sitt ( ) Det oskyldiga uttrycket i blicken när Konrad försöker hålla sig borta från bråk eller oskyldigt stjäl godis är så fin! Den där barnblicken, den får de till allt med böckerna om Konrad.

Kreativituren

Nytt och genialiskt från OLIKA med nästan inga ord alls!

Prickiga Paula

Konrad och karamellerna är en smart bok för de äldre småbarnen. Boken vänder och vrider på perspektiven om att äga och dela med sig. Vår treåring är precis i den åldern att han börjar förstå konceptet att dela med sig men det är alltid lättare att kräva detta svåra av någon annan än just av sig själv. ( ) På slutet skrattar vår treåring högt, men det är också en allvarlig ton i boken. Det blir ett ypperligt tillfälle att prata om värderingar och att just dela lika, och dela med sig. ( ) en spännande och rolig bok med ett treåringsanpassat djup.

Bloggen Baking Babies

Förlaget har en profil som vill utmana stereotyper och förlegade normer. Kanske har det gett resultat, ty det var först efter några omläsningar som jag lade märke till att Konrad bär kjol. Caroline Röstlund framhäver inte kjolen i sina illustrationer och just därför når hon avsedd verkan. Den känns helt enkelt självklar i sitt normbrytande sammanhang. ( ) I Konrad och karamellerna fungerar text och bild utmärkt i ett samarbete som känns mycket stilsäkert.

BTJ, Ulf Malmqvist

Sagt om boken:

Konrad Lussar har blivit ettåringens favorit bok här hemma! Provläste den för henne för nga veckor sedan för att se hur den funkar för en bokgillande ettåring (...) och hon älskade den! Vägrade släppa den och alltid den hon plockar upp först i en bokhög om den finns med. Kombinationen med lite sångrader och text är verkligen kanon! Så nu blir det att köpa en ny konradbok till henne vid nästa presenttillfälle!

Anna, läsare

Så underbart härlig bok. En bok som inte problematiserar det minsta, en bok som gör det till en självklarhet att alla få klä ut sig hur de vill till Lucia.

Prickiga Paula

Har ni barn, eller känner någon med barn, tycker jag att den här boken är ett kap inför julen.

Julbloggen Arildsdottir

Caroline Röstlund är som vanligt skarp i sina barnteckningar. Det finns en rörelse och energi som varje småbarnsförälder känner igen. (...) förhoppningsvis kan fler pedagoger och föräldrar få en liten hjälp på traven att glömma förlegade traditioner och roller genom att läsa den.

Eva Emmelin, Skånskan

Bilderna är fina och l
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konrad och kalaset
  2. +
  3. Konrad och karamellerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konrad och karamellerna av Åsa Mendel-Hartvig, Caroline Röstlund (inbunden).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Konrad och kalaset