Spionen på spökskolan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Spökskolan (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2017-02-15
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Zimmerman Lamby, Hanna (form)
Illustratör/Fotograf
Ludwig Franzén
Dimensioner
215 x 155 x 21 mm
Vikt
460 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188347176

Spionen på spökskolan

Kartonnage, Svenska, 2017-02-15
159 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om det inte varit för getingen hade Silas inte märkt att handen blivit osynlig. Han hade inte heller fått reda på att skolans vaktmästare inte bara var en vaktmästare. Eller att det fanns urgamla gångar som bredde ut sig under skolgården. Och han hade absolut inte upptäckt den märkliga dimman som väller in när klockan slår midnatt. Om Silas hade fått välja skulle allt vara som vanligt. Men det får han inte. Istället dras han in i en helt ny värld, där faror lurar bakom varje hörn.

"Spionen på spökskolan" är den första urban fantasy-trilogin om ofrivilligt osynliga Silas, underliga vaktmästaren Vingela och oberäkneliga rektor Vektor. "Spionen på spökskolan" är också författaren Jesper Lundqvists första bok i ålderskategorin 9-12. Tidigare är han känd för sina uppskattade och rimmade mästerverk för de yngre. Som Vi letar skatt och Alla dör, samt de historiska och språkförändrande böckerna om Kivi, Monsterhunden, Goraffen och Drakbrakaren!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken>

I Spionen på spökskolan, som är hans [Jesper Lundqvists] första bok för slukaråldern, fortsätter hans ekvilibristiska språkglädje. Den lyser här med en än starkare kraft som spiller över på både handling och personer, kanske mest i skildringen av skolvaktmästaren Vingela som har noll koll på de riktiga orden och därmed skapar egna, nya. [] Detta är en ruggig bok med spöken, gastar, vålnader och demoner på fullaste allvar. Men det är också roligt och drastiskt. Som högläsningsbok borde den fungera perfekt. Då kan man skratta och rysa tillsammans och dessutom diskutera och fnissa åt ordlekarna.

Gull Åkerblom, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spionen på spökskolan
  2. +
  3. Spökskolan i Mountwood

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spökskolan i Mountwood av Toby Ibbotson (kartonnage).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Spionen på spökskolan