Isporten. Mörkt vatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2017-02-22
Upplaga
2
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Lamby, Hanna Zimmerman (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Hedvall
Dimensioner
217 x 155 x 14 mm
Vikt
330 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188347206

Isporten. Mörkt vatten

Inbunden, Svenska, 2017-02-22
145 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jamina har alltid vetat att hon inte är som alla andra. När Milo börjar i hennes skola upptäcker de snart att de har ett band, som sträcker sig bortom tid och rum - in i en annan värld. För på andra sidan Isporten existerar ett parallellt universum, som är både magiskt och skrämmande.

Mörkt vatten är den första boken om Jamina och Milo och början till det äventyr som blir deras när de upptäcks av Väktaren, Ismail. Boken passar att läsa själv, eller som högläsning både hemma och i klassrummet. Många vardagsnära situationer och dilemman varvas med det spännande och magiska.

Boken är en ändrad version av den tidigare titeln Isporten Väktaren & Stenarena.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Sagt om boken:

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. Det här är bra, berörande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.

Anna-Karin Närkling, BTJ

Mycket bra språk, spännande och en annorlunda berättelser gör den till en given bästsäljare, om den kommit ut på ett stort förlag... Nu kommer den ut på ett litet mindre förlag, men har ändå bästsäljarkvalité. Missa inte att läsa denna bok, lovar att du får en givande lässtund, om du fortfarande är ung i sinnet!

Kim M. Kimselius, författare

[Jonna Berggrens] debut Isporten skulle kunna passa som en inövning i genren för mindre barn, som inte klarar av de stora mytiska världarna. ... Vardagsmiljön är realistisk. Historien utspelas i Frillesås där Berggren arbetar som lärare. Berättelsen är förankrad i ett omsorgsfullt beskrivet landskap och detta ger boken stabilitet.

Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Isporten. Mörkt vatten
  2. +
  3. Isporten. Andra sidan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isporten. Andra sidan av Jonna Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Berggren

  • Isporten. Andra sidan

    Jonna Berggren

    Plötsligt är de på andra sidan. I en kall och främmande isvärld full av faror och märkliga varelser, ändå måste Jamina och Milo försöka att ta sig till vulkanen Äskkundir. Det är där de magiska eldstenarna finns. Utan dem stängs isporten och därme...

Bloggat om Isporten. Mörkt vatten