Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2012-02-09
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
A tiny bit marvellous
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
140 g
SAB
839.78,Hce
ISBN
9789197980302

En liten smula underbar

(44 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-02-09
46 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla avskyr den perfekta familjen. Så du kommer att älska familjen Battle.

Mo Battle ska fylla femtio och är mamma till två hormonstinna tonåringar. Sjuttonåriga dottern Dora anklagar Mo för typ ALLTING, och Peter, 16 år, känner att han faktiskt är lika underbar som sin hjälte Oscar Wilde. Och så är det pappa, som ... tja, bara är pappa.

Hursomhelst, Mo har en kris. Hon är på väg att göra något ovanligt galet och själviskt, något som kommer att få hela familjen att balansera på avgrundens rand. Kommer familjen att falla? Eller kommer de, när det verkligen gäller, att finnas där för varandra?

Folkkära komikern Dawn French är känd från tv-serier som French & Saunders och Ett herrans liv. En liten smula underbar, som är hennes debutroman, har toppat bestsellerlistorna i England och älskas av både publik och kritiker.

Bloggröster om En liten smula underbar:

Underhållande familjehistoria som är både sorglig och skrattframkallande Eli läser och skriver

Det här är en fantastisk bok, jag skrattar högt för att sedan tvingas ta fram skämskudden ... Läs, läs, läs! Böcker x 3

Jag föll pladask för En liten smula underbar, som inte bara är en liten smula underbar utan helt fantastiskt underbar! Erikas bokprat
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En liten smula underbar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Feel good roman
  bonadea, 8 januari 2017

  En feel good roman som är lättläst, med korta kapitel. En bok att ha med sig i väskan som man kan ta fram och läsa några sidor. Rolig om en helt vanlig familj med vardagliga bekymmer. Tyvärr gav jag upp efter 200 sidor, en bok som kanske fungerar när man saknar läsvana och vill komma igång med en rolig och lättläst bok, för mig var den för simpel.

 2. En liten smula underbar
  Patricia, 3 januari 2016

  Precis så som boken heter är den, en liten smula underbar, om inte mer. Härliga karaktärer som är tydliga, en familj som är kaos samtidigt som den är fantastiskt fin. Boken har mycket; kärlek, svek, bakverk, tonår, kompisar, familjedrama och mycket mormor. Det stora pluset i boken är att alla kakor som äts hos mormor finns med som recept i slutet! Helt klart värd att läsa.

 3. En tillskruvad bild av familjeliv i England
  Linn, 15 maj 2014

  Dawn French är en fantastisk berättare! Här beskriver hon livet i en familj med två tonåriga barn, sett genom olika familjemedlemmars ögon.

  Jag tycker att hon har fångat deras olika personligheter väldigt bra genom att ge dem varsitt "språk", vilket gör att man lär känna personerna på ett alldeles speciellt sätt - kanske med undantag för pappan i familjen, som verkar konstigt osynlig ända till en episod i slutet av boken, men då märks han desto mer.

  Familjen verkar vara på... Läs hela recensionen

 4. Recension En liten smula underbar

  Jobbig att läsa då det inte finns någon sammanhängande berättelse utan varje familjemedlem skriver vars ett kapitel. Svår att få grepp om.

 5. Gillar...
  Kickan, 22 april 2014

  Härligt språk som flyter fram. Bra personlighetsporträtt, speciellt av tonårsdottern. Men också mamman får sin plats med egna dilemman. Igenkännande.

 6. Kommer inte igenom boken...
  Annika Börjesson, 16 april 2014

  Tycker inte om kapitel som är från olika personer hela tiden, blir rörigt och jag har inte kunnat läsa många sidor förrän jag tröttnat, tyvärr,

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om En liten smula underbar