Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Handbok för superhjältar (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2017-05-29
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Agnes Våhlund
Dimensioner
216 x 151 x 12 mm
Vikt
310 g
SAB
uHci
ISBN
9789129701388

Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken

(17 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-05-29
Bokus Pluspris: 89 kr (109 kr)
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Fyra delar är planerade i tät utgivningstakt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken
 2. +
 3. Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser... av Elena Favilli, Francesca Cavallo (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken
  Eva C, 6 september 2017

  Hade önskat mer text och mindre bilder utifrån att boken riktar sig till 6-9 år. 6-åringen älskade den men 8-åringen tyckte den var för enkel. Bra upplägg, intressant och viktigt innehåll!

 2. En bok utöver det vanliga
  emilix, 31 juli 2017

  Boken om Lisa är fantastisk! Välskriven och mycket väl tecknad. Min son är som trollbunden vid historien om Lisa, och trots att det är en kapitelbok, har vi läst den flera gånger, ibland som det första vi gör på morgonen. Jag gillar att boken rör vid stora ämnen, som familj, vänner, förändringar och mobbing. Ser mycket fram emot kommande del.

 3. Äntligen, bok om tjej med superkrafter!
  Nadine (Göteborg), 25 juli 2017

  En bok om en tjej med superkrafter är såklart väldigt välkommet. Boken är spännande och perfekt som bokpratsbok i t.ex. klassrummet då man vill prata om mobbing. Illustrationerna är fantastiska och jag tror att serieboksupplägget passar många yngre. När sista sidan dessutom ägnas åt att uppmärksamma BRIS och deras verksamhet blir jag som engagerad BRIS-volontär löjligt glad!

 4. Äntligen!
  Andreas P, 17 juli 2017

  Äntligen en bok som lockar till läsning för iPadtraumatiserade barn! Har länge letat en lockande bok med lagom text i kombination med bra illustrationer. Den här boken är helt fantastisk på båda punkterna. Boken var inte bara spännande och gav mersmak, den satte igång lek- och fantasimekanismerna på ungarna och de har lekt superhjältar både högt och lågt Trots att de varken lärt sig flyga eller prata med djur än, vilket är lite frustrerande, ser vi alla fram emot Del 2.

 5. Lysande!
  Veronica , 15 juli 2017

  Denna bok är en slukare för alla barn, även de som inte läser så ofta. Min dotter på 9 år kunde inte slita sig. Historien kan de flesta barn (och även vuxna) känna igen sig i och den är fantastiskt tecknad! Den inspirerar barn att tro på sig själva och sina förmågor, samtidigt som författarna behållit sagans magi.

  Som en person som jobbar med barn i 8-9-års ålder så har boken även förmågan att den får utsatta barn att inte känna sig så ensamma. Boken är verkligen en skatt!
  Vi be... Läs hela recensionen

 6. Spännande och stark berättelse
  Gustaf N, 14 juli 2017

  Handbok för superhjältar är en spännande och stark berättelse. Alla som är barn eller har varit barn blir nog lätt gripna av historien och dom fantastiska bilderna. Det blev i varje fall jag.

 7. Helt suverän läsning
  Jonte, 14 juli 2017

  Jag köpte boken till en av mina systersöner men när jag började läsa den så insåg jag att jag måste köpa en till dem var plus en till mig själv, kan inte vänta på nästa! Bästa läsning och bästa illustrationer.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Röda masken

  Elias Våhlund, Agnes Våhlund

  Om man drömmer om något tillräckligt länge kommer det en dag att bli verklighet. Lisa har klarat av sitt första superhjälteuppdrag, men det känns som om hon bara drömt det. För i hennes vardag är allt som vanligt: hon vantrivs i skolan och killgän...

Fler erbjudanden för dig som är Bokus Plus-kund

Bloggat om Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken

Bokvideo