Relationskompetens i pedagogernas värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Margareta Öhman
Dimensioner
246 x 175 x 20 mm
Vikt
673 g
ISBN
9789147020607

Relationskompetens i pedagogernas värld

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2003-01-01
309 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lydnadskulturen är på väg bort, och samspel måste bygga på personligt ansvarstagande. Bokens centrala begrepp - relationskompetens - är nyckeln till ett sådant samspel mellan barn och vuxna i skola och förskola.

Läs mer
För dem som själva vuxit upp under en tid när barn i allmänhet var rädda för vuxna, väcker dagens frimodighet inte enbart glädje utan också frustration. Många pedagoger upplever vanmakt och osäkerhet, och man kan även se att unga lärare ger upp och söker sig till andra yrken med hänvisning till elevernas uppförande.

Om författarna
Jesper Juul är familjeterapeut och författare. Sedan 1979 leder han The Kempler Institute of Scandinavia där han också är lärare och konsulent. Jesper Juul har tidigare skrivit ett flertal uppmärksammade böcker om relationen mellan vuxna och barn.
Helle Jensen är cand. psych., familjeterapeut och handledare i psykoterapi samt tidigare klinisk psykolog inom pedagogisk-psykologisk rådgivning. Sedan 1992 är hon knuten till The Kempler Institute of Scandinavia där hon är lärare och konsulent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationskompetens i pedagogernas värld
  2. +
  3. Ge plats för familjen : utveckla dina viktigaste relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ge plats för familjen : utveckla dina viktigast... av Jesper Juul, Monica Öien (pocket).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Relationskompetens i pedagogernas värld