Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-03-15
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
185 x 145 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
F.01
ISBN
9789164205063

Grejen med substantiv och pronomen

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-03-15
119 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är en mycket underhållande liten bok. Med hjälp av humor diskuterar Lövestam kasus, allomorfer, skillnaden mellan öppna och slutna ordklasser. Göteborgs-Posten

Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen?
Det är ett par år sedan Grejen med verb slog ned i Sverige och gjorde succé både bland dem som älskar grammatik och dem som inte visste att de gjorde det. I uppföljaren Grejen med substantiv (och pronomen) finns allt en människa kan fundera över när det gäller substantiv (och pronomen). Använd den istället för en skolbok för att lära dig om numerus och bestämdhet, ta fram den på bussen för att liva upp dina medresenärer eller kryp upp i en fåtölj med en pralin och bara okynnesläs om grejen med substantiv! Och pronomen.
Sara Lövestam är författare, radioröst, krönikör och lärare i svenska för invandrare. Hon skriver romaner både för barn, unga och vuxna. Och böcker för språknördar!

För att förklara något så att alla kan förstå, utan förkunskaper, måste man verkligen veta vad man pratar om. Det ger en rolig, lättläst bok, som är bildande i förbifarten. Fokus
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grejen med substantiv och pronomen
  2. +
  3. Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grejen med verb : grammatik som du aldrig har s... av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grejen med substantiv och pronomen