Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-03-15
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
185 x 145 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
F.01
ISBN
9789164205063

Grejen med substantiv och pronomen

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-15
MedMera-pris: 109 kr (119 kr)
Priset 109 kr gäller dig med Coop MedMera-kort
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en mycket underhållande liten bok. Med hjälp av humor diskuterar Lövestam kasus, allomorfer, skillnaden mellan öppna och slutna ordklasser. Göteborgs-Posten

Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen?
Det är ett par år sedan Grejen med verb slog ned i Sverige och gjorde succé både bland dem som älskar grammatik och dem som inte visste att de gjorde det. I uppföljaren Grejen med substantiv (och pronomen) finns allt en människa kan fundera över när det gäller substantiv (och pronomen). Använd den istället för en skolbok för att lära dig om numerus och bestämdhet, ta fram den på bussen för att liva upp dina medresenärer eller kryp upp i en fåtölj med en pralin och bara okynnesläs om grejen med substantiv! Och pronomen.
Sara Lövestam är författare, radioröst, krönikör och lärare i svenska för invandrare. Hon skriver romaner både för barn, unga och vuxna. Och böcker för språknördar!

För att förklara något så att alla kan förstå, utan förkunskaper, måste man verkligen veta vad man pratar om. Det ger en rolig, lättläst bok, som är bildande i förbifarten. Fokus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grejen med substantiv och pronomen
 2. +
 3. Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grejen med verb : grammatik som du aldrig har s... av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Grejen med substantiv och pronomen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för alla språknördar
  Oliver Möntnich, 20 april 2017

  Jag älskar språk. Därför var det nog väldigt lätt att tycka om den här boken. Den förmedlar kunskap på ett lättsamt och underhållande sätt och gav mig (som flyttade hit från Tyskland i vuxen ålder) några nya synvinklar på det svenska språket. Det är nästan synd att jag redan behärskar språket så bra som jag gör, för annars hade jag varit sugen på att gå en SFI-kurs hos Sara ;)

 2. Underhållande och lärorik
  Ingrid Nettervik, 18 april 2017

  Det är oerhört stimulerande att läsa en bok som denna om något så intressant och viktigt som grammatik. Det märks att författaren kan sitt ämne och hon presenterar fakta på ett underhållande sätt vilket gör att man som läsare har roligt och får kunskap på samma gång. Detta är en bok som med framgång borde kunna använda i skolan, åtminstone som stimulans åt lärare som kan ha svårt att engagera eleverna i något så abstrakt som grammatik kan uppfattas som.

 3. Hade Sara nu svarat ja...
  Håkan Mossberg, 10 april 2017

  De som har läst min recension av Saras bok "Grejen med verb" minns kanske att den innehöll ett uppriktigt frieri, riktat till Saras hjärna. Hade hennes hjärna svarat ja, ja genom Sara då förstås men skall nu sanningen fram så svarade hon inte alls, så hade jag nu efter att ha läst uppföljaren "Grejen med substantiv..." omgående föreslagit att vi av romantiska skäl kunde förnya våra löften... :)

  Skämt åsido och med djupaste respekt för författaren så beror min förtjusning på att denna... Läs hela recensionen

 4. Humor
  Sten Ob Nilsson, 3 april 2017

  Med humor i hjärtat och hjärnan skriver Sara Lövestam och lättar upp grammatiken! Den här boken kan jag, liksom hennes tidigare "Grejen om verb", rekommendera.

Visa alla 4 recensioner

Fler erbjudanden för dig med MedMera-kort

Bloggat om Grejen med substantiv och pronomen