Låt de gamla drömmarna dö

av John Ajvide Lindqvist  (häftad, 2011)

Pris:  175:-
Finns i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt vid beställning på minst 99 kr för privatpersoner i Sverige - Läs mer

Passar bra ihop

Låt de gamla drömmarna dö + Bokklubben vid livets slut
De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokklubben vid livets slut (inbunden) av Will Schwalbe
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Låt de gamla drömmarna dö. Sätt betyg och recensera.

Låt de gamla drömmarna dö

Låt de gamla drömmarna dö är en förtjusande liten novellsamling av Ajvide Lindqvist. Här ryms bland annat hans sommarprat från P1 och fortsättningen på Låt den rätte komma in, samt ett antal andra mer eller mindre läskiga och mer eller mindre underliga små historier. Dessutom ett antal (i mitt tycke) helt briljanta sketcher som aldrig kom med i programmet Reuter & Skoogh, oklart varför -Kanske var de för bra, kanske var de för underliga?

Jag gillar även förordet, där Ajvide berättar om sin relation till skräck, och även ger en kort liten berättelse kring var och en av novellerna.

"Skräck talar till människor som har en dunkel känsla av att det finns ett mörkt rum på andra sidan väggen. Att något väntar där. // Jag gillar helt enkelt berättelser om det här mörka rummet på andra sidan väggen. Jag tycker det är sjyssta historier. Du gillar Meg Ryan, det tycker jag är spooky, men vi är inte de historier vi tycker om."

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Välskrivet

Jag har aldrig läst något av John Ajvide Lindqvist tidigare. Han har inte riktigt lockat mig eftersom han anses vara skräckens mästare och skräck inte riktigt är min grej. Men vad tusan tänkte jag när jag fick syn på boken på biblioteket.

Flera av texterna är riktigt gripande och en del är spännande. Mest tagen blir jag av Ansiktsburk. Den griper tag i mig eftersom jag upplever den så självutlämnande.

Flera av texterna mig att må ganska dåligt. Det är säker meningen men det är ändå inget jag uppskattar helt. Så mina tankar tankar kring boken är väldigt blandade mellan att vara imponerad av författarskapet och en känsla av "aldrig mer".

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Korta berättelser, inte mer

När jag köpte boken visste jag vad jag hade att vänta mig, och det var egentligen epilogen eller avslutet av hans tidigare "Låt den rätte komma in" som lockade,

Språket är mycket enkelt, vissa berättelser är för långa och tar upp för mycket tid, och andra tar slut när dom precis börjat, någonting jag saknar är ett sorts efterord, när sista berättelsen är slut tar det abrupt slut.

Köp bara om du verkligen diggar john Ahjvide, och om du inte kan få nog av hans stil, annars kan du läsa "Pappersväggar" igen.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En ny novellsamling av John Ajvide Lindqvist

Själv föredrar jag nog att läsa en skrämmande roman av John Ajvide Lindqvist, där jag kan försvinna in i den obehagliga världen. När det gäller noveller vill jag ha lite mer kvalitet på hur skrivandet ser ut. John A. Lindqvist skriver på ett väldigt enkel språk, med nästan enbart korta meningar. När jag läser en spännande roman kan jag glömma bort skrivkvaliteten till förmån för handlingen. Men i vissa texter som inte höll måttet, blev jag tyvärr lite irriterad på John A. Lindqvists språk. Vissa texter hade jag till och med svårt att komma igenom. Till det stora hela var boken hyfsat bra, men inte så bra som jag hade förväntat mig.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Betyg: 5.

John Ajvide Lindqvist har givit ut fem böcker tidigare, fyra romaner och en novellsamling. Jag har älskat dom alla fem, och kanske allra mest hans senaste roman "Lilla Stjärna".

Nu har jag läst John Ajvides sjätte bok, som är hans andra novellsamling. Eller det är inte bara noveller i den, utan en massa olika berättelser. Bland annat manuset till hans sommarprogram, en avslutande fortsättning på "Låt den rätte komma in", och en massa annat blandat.

Bäst i boken var just forsättningen/slutet på romanen "Låt den rätte komma in". Men också långnovellen "Tindalos" som har varit publicerad tidigare i Dagens Nyheter. Och manuset till John Ajvides Sommarprogram 2006. Även hans långa förord där han skriver om allt möjligt, tyckte jag var väldigt bra och intressant.

Men även allt annat i boken, precis som allt jag har läst av John Ajvide, var jättebra. Så jag kan helt klart rekommendera boken till alla John Ajvides fans.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
Låt de gamla drömmarna dö (häftad)

Fler böcker inom

 • Häftad (danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 363
 • Utg.datum: 2011-01-04
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Ordfront Förlag
 • Medarbetare: Magnusson, Jens (form)
 • Dimensioner: 190 x 137 x 21 mm
 • Vikt: 400 g
 • SAB: Hc.016
 • ISBN: 9789170375910

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist

Rörelsen : den andra platsen (häftad)
Lilla stjärna (häftad)
Låt den rätte komma in (häftad)
Våran hud, vårat blod, våra ben (häftad)

Rörelsen : den andra platsen

John Ajvide Lindqvist
Pocket
49:-

Lilla stjärna

John Ajvide Lindqvist
Inbunden
202:-

Låt den rätte komma in

John Ajvide Lindqvist
Pocket
40:-

Våran hud, vårat blod, våra ben

John Ajvide Lindqvist
Inbunden
169:-

Bloggat om Låt de gamla drömmarna dö

Du kanske gillar...

Sommarboken (pocket)

Sommarboken

Tove Jansson
Pocket
51:-
Hanteringen av odöda (pocket)

Hanteringen av odöda

John Ajvide Lindqvist
Pocket
49:-
Pappersväggar (pocket)

Pappersväggar

John Ajvide Lindqvist
Pocket
49:-
Det sista äventyret (inbunden)

Det sista äventyret

Per Gunnar Evander
Inbunden
96:-
Våran hud, vårat blod, våra ben (inbunden)

Våran hud, vårat blod, våra ben

John Ajvide Lindqvist
Inbunden
169:-