Fiskarmännen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
The fishermen
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
159 g
SAB
Hce
ISBN
9789170379550

Fiskarmännen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2017-01-16
49 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp.

Genom att väva samman mytiska inslag med modernt berättande gestaltar Obioma ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft. Genom skildringen av en familjs öde framträder också berättelsen om Nigeria, och om en betydelsefull tid i landets komplexa historia.

Chigozie Obioma har för sin sensationella debut hyllats av kritiker världen över och kallats en självklar arvtagare till Chinua Achebe.

"Det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!" Yukiko Duke, Gomorron Sverige

"Det här är en djupsinnig, glödande, märkvärdig bok, som kommer att sätta sig i sinnet på den som läser. Det skulle förvåna mig om den inte blir en modern klassiker." Maria Schottenius, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fiskarmännen
  2. +
  3. Körsbärslandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Körsbärslandet av Dörte Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fiskarmännen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Familjeöde som inte engagerar
    Johan Nygren, 28 mars 2017

    Jag läste boken med intresse men blev, trots allt som händer i boken, inte speciellt engagerad i personernas öden. Boken ger en intressant inblick i det Nigerianska samhället och familjelivet, där vi när vi jämför med Sverige hittar många skillnader, men också många likheter.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fiskarmännen