Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekologisk fiskevård på kusten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sportfiskarna
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Andreasson, Sten (förf.) / Ask, Lars (förf.) / Beckman, Björn (förf.) / Carlberg, Anders (förf.) / Carlstrand, Håkan (förf.) / Cederberg, Göran (förf.) / Degerman, Erik (förf.) / Eklöv, Anders (förf.) / Florin, Ann-Britt (förf.) / Hammersland, Jorid (förf.) / Hansson, Sture (förf.) / Jändel, Nicolas
Illustrationer
foto
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
680 g
SAB
Qgb
ISBN
9789175865911

Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekologisk fiskevård på kusten

Inbunden, Svenska, 2006-05-01
133 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den svenska kusten är en viktig resurs för rekreation och näringsverksamhet. Idag finns stora problem med sviktande fiskbestånd, miljöproblem och överfiske. Men det finns vägar till en ljusare framtid.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING:
* Förord * Kustens ekosystem * Rätten till fiske - förr och nu * Arter i fokus * Miljöpåverkan i kustzonen * Kustens yrkesfiske * Kustens sportfiske * Förvaltningsstrategier * Tvärvetenskap och samverkan i fiskeriforskning * Fiskevård på kusten * Kommunal kustplanering * Om framtiden * Referenser * Medverkande författare och fotografer * Fredade arter och fredningstider * Ordförklaringar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekologisk fiskevård på kusten
  2. +
  3. Kustfiske efter havsöring, regnbåge, torsk och horngädda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kustfiske efter havsöring, regnbåge, torsk och ... av Niels Vestergaard (inbunden).

Köp båda 2 för 272 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekolo...

Övrig information

Den svenska kusten är en viktig resurs för rekreation och näringsverksamhet. Idag finns stora problem med sviktande fiskebestånd, miljöproblem och överfiske. Det finns emellertid vägar till en ljusare framtid. I Kustfiske och fiskevård görs en genomgång av kustens ekologi, kustfiskets former, arter i fokus, fiskerätt, fiskevård och en rad andra aspekter på kustens fiskefrågor. Många av de främsta svenska experterna medverkar i denna antologi, vars syfte är att öka kunskapen om dagens situation för att vi skall få ett långsiktigt hållbart fiske så snart som möjligt. Boken har gjort av Sportfiskarna - Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund - med stöd av Fiskeriverket och i samarbete med det av MISTRA (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning) finansierade forskningsprogrammet SUCOZOMA.