Att ta ett liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-10
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
ISBN
9789188671011

Att ta ett liv

Inbunden, Svenska, 2017-09-10
199 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 37.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En aprilkväll 2004 sker ett brutalt rånmord på en enslig gård i den lilla byn Kalamark i Norrbotten. Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-årige Kaj Linna, en försäljare som tidigare gjort affärer med offren. Efter att Kaj Linna gripits på flykt i Wales döms han mot sitt nekande till livstids fängelse.

Ett drygt år efter domen får kriminalreportern Stefan Lisinski genom ett tips upp ögonen för fallet. Ju fler stenar han lyfter på, desto märkligare verkar det hela. Stämmer det verkligen att Kaj Linna har begått mordet? Och om han är oskyldig, hur ska man då kunna bevisa det?

Att ta ett liv är ett svindlande reportage i bästa true crime-anda. En berättelse om undermåligt polisarbete, fartblinda åklagare och hur en journalists envisa arbete bidrog till att en oskyldig man friades efter 13 år bakom galler.

I och med Kaj Linnas frikännande väcks också den verkligt brännande frågan: Vem är den riktige mördaren?

*

Stefan Lisinski (f. 1952) arbetar som kriminalreporter på Dagens Nyheter. Han förärades 2017 med Föreningen Grävande Journalisters hedersomnämnande vid utdelningen av priset Guldspaden. Juryns motivering löd: För långt och uthålligt grävande i ett rättsfall som de flesta andra valt att glömma, och där Kaj Linna nu beviljats resning.

"En historisk journalistisk gärning. Stefan Lisinskis bok förtjänar att läsas av många."
Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter

"I historien kring fallet Kaj Linna finns det gott om mörker, tragik, ond bråd död, orättvisa, lögner och jämngrått jävla elände. Om allt detta kommer ni få läsa i boken ni har framför er. Men det finns också enstaka ögonblick av ljus. Värme. Medmänsklighet och förtröstan. Inte sällan är det just Stefan Lisinski som står för dessa ögonblick."
Anton Berg, journalist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ta ett liv
  2. +
  3. 10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt 10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif ... av Ensaf Haidar, Andrea C Hoffmann (pocket).

Köp båda 2 för 253 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att ta ett liv