Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Violatrilogin (del 2)
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-06-29
Upplaga
1
Förlag
Giraff Förlag
Medarbetare
Persson, Julia (form)
Illustratör/Fotograf
Inka Persson
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
207 g
SAB
Hc
ISBN
9789198311112

Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp

Häftad, Svenska, 2017-06-29
193 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Året är 2010. En värmebölja är på väg mot södra Sverige och i juli, när Viola kommer tillbaka till jobbet i Stadsparken efter sin korta semester, ser hon inget annat än dammande grusgångar, törstande växter och gubbiga arbetskamrater.

Gammal känner hon sig inte, men när hon sitter och väntar på bussen händer det ibland att reklamskyltarnas unga kroppar får henne att tänka på sin ålder. "Jag ska i alla fall ha en man att dela livet med när jag blir femtio", sa hon en gång i tiden till bästisen Stina. Nu är hon 55, ensam och kvar i det lilla huset vid det lilla berget i utkanten av den lilla byn.

Kärlek, vänskap och solidaritet pratar Viola gärna om, också med sin nyfunna vän, grannflickan Kina, 16 år. Mellan dem byggs ett förtroende som ska bli viktigt för dem båda.

Trots ett kapsejsat äktenskap och ett par brustna hjärtan därtill fortsätter Viola spana efter nya utsikter och låter sig gärna dras med av heta strömmar.

Bakom ögonlocken finns de. Bilderna, minnena, de ivriga heta händerna som hon längtar att känna mot sin hud igen.
>br />

Författaren INKA PERSSON växte upp i Halmstad och bodde under 60- och 70- talen i Göteborg, Kungsbacka och Lund. Hon utbildade sig vid Musikhögskolan i Malmö och Lunds Universitet. 1979 - 2014 var hon verksam som lärare i svenska, musik, drama och samhällskunskap samt skribent, musiker och poet i Halmstad.

2016 utkom första delen i Violatrilogin och 29 juni 2017 kommer del två.

Inka har publicerats i olika tidskrifter med kortnoveller, dikter, reportage och berättelser från resor. 2017 medverkar hon också i novellantologin Över en vårfika
på Ariton Förlag.

Sedan 2015 bor och verkar Inka i Ystad. Hon driver bloggarna Inkas Skrivhörna och Inka Skribent samt publicerar dikter på Poeter.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp
  2. +
  3. Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade ryggsäcken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade... av Inka Persson (häftad).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inka Persson

Bloggat om Som man bäddar får man ligga, sa hon och ...