The Eerie Silence: Renewing Our Search for Alien Intelligence (häftad)
Format
Häftad (Trade Paper)
Språk
Engelska
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2011-04-01
Förlag
Mariner Books
Dimensioner
201 x 135 x 20 mm
Vikt
250 g
Antal komponenter
1
ISBN
9780547422589
The Eerie Silence: Renewing Our Search for Alien Intelligence (häftad)

The Eerie Silence: Renewing Our Search for Alien Intelligence

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Engelska, 2011-04-01
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
A noted scientist and acclaimed populizer explores the scientific quest for extraterrestrial life, showing how the current efforts of SETI have failed, and charting a path forward.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av The Eerie Silence: Renewing Our Search for Alien Intelligence. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Djuplodande om SETI
  Jonas Martinsson, 13 maj 2019

  Det här en bok för de som undrar över frågan om vi är ensamma i universum. Författaren är teoretisk fysiker och kan sitt ämne även om det verkar finnas brister i kunskaperna vad gäller ett annat ämne som hör samman med exobiologi och SETI, nämligen abiogenes (läran om livets uppkomst) som hör hemma inom den organiska kemins och biokemins domäner. För den som förutsätter att ET är "små, gröna män" är boken en tankeställare, författaren argumenterar övertygande för att utomjordisk intelligens m... Läs hela recensionen

 2. Populärvetenskaplig och grundläggande
  N.A Grey, 21 oktober 2015

  Då Davies bok ger en värdefull insikt i de problem dagens SETI brottas med tjänar den gott sitt syfte som introduktion till ämnet. I sin strävan efter att vara tillgänglig och introducerande blir dock tonen lätt patroniserande. Boken blir även mycket spekulativ i de delar som fokuserar på bokens undertitel, då många förutsättningar krävs vilka vi bara kan spekulera om i dagsläget, för att Davies tes ska hålla.
  Rekommenderas främst som underhållning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Paul Davies