20 år av läsglädje

Bokus startade i Lund 1997 av Kajsa Leander och Ernst Malmsten. 1998 köptes företaget av KF Media. 2000 förvärvade den tyska mediekoncernen Bertelsmann 50% av bolaget och bokus.com bytte namn till bol.com. Det visade sig ganska snart att svenskarna gillade namnet bokus.com bättre och att böcker var det vi kunde bäst. KF Media köpte tillbaka den andel man sålt och renodlade verksamheten till bokförsäljning igen. Och så togs det gamla namnet Bokus tillbaka. Vi har sedan 20 år förmedlat läsglädje till alla – varje dag. Läs gärna mer om Bokus historia här. 

Vår vision

Vår vision är att alla ska få uppleva läsglädje varje dag. Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge avkoppling, kunskap och inspiration. Och att böcker ska skapa gemenskap: en godnattsaga vid läggdags, en läsupplevelse att dela med en vän.

Vi vill också bidra till ett demokratiskt samhälle där alla kan utbyta tankar och åsikter. För läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog - och det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas där människorna rör sig, i butiker och på nätet.

Vi vill vara ett nav i kulturlivet, en mötesplats, ett ställe där barnen sporras att utveckla sin läsförmåga och där all världens litteratur görs tillgänglig för alla, varje dag.

Adresser

Bokus huvudkontor ligger i hjärtat av Stockholm. Här jobbar 19 personer med bland annat inköp, marknad, sajt. Vi har även ett kontor i Malmö där en stor del av vår IT-avdelning huserar. Vårt lager där böckerna skickas ifrån ligger i Falun.

Telefonväxel: 010-744 10 00

Huvudkontor, Stockholm
Ledning, marknad, försäljning, inköp, logistik och webbredaktion.
 
Postadress
Bokus AB
Box 2100
103 13 Stockholm
Besöksadress: Lindhagensgatan 74, 112 18 Stockholm, plan 8
 
Kontoret i Malmö
IT samt en del av företagsförsäljning.
 
Post- och besöksadress
Bokus
Grynbodgatan 3
211 33 Malmö

Du är också alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor.

Ägare och ledning 

Ägare

Bokhandelsgruppen
Med de starka och uppskattade varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play är Bokhandelsgruppen Sveriges ledande bokhandelsaktör. I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen. Abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuder tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är Volati och företagsledningen. Mer information:  www.bokhandelsgruppen.se

Akademibokhandeln
I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Via abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuds tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till kunder över hela landet. Akademibokhandeln är en del av Bokhandelsgruppen och ägs av Volati och företagsledningen. Mer information: www.akademibokhandeln.se och www.bokhandelsgruppen.se.

Bokus
Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen. Via abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuds tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Bokus är en del av Bokhandelsgruppen och ägs av Volati och företagsledningen. Mer information www.bokus.com och www.bokhandelsgruppen.se.

Ledning

  • VD: Maria Edsman
  • Ekonomi: Jane Jangenfeldt
  • Försäljning butik & e-handel: Johan Junehed
  • Inköp & sortiment: Patrik Övreby
  • Supply chain: Anton Hellström
  • HR: Anita Jansson
  • Marknad- och kommunikation: Cecilia Helsing
  • IT: Anna-Lena Olsson

Bokus bryr sig

Vi på Bokus vill göra vad vi kan för att främja en hållbar utveckling. Vi transporterar och förpackar många böcker varje dag, så varje steg mot samordning av frakt och miljövänligare paket betyder mycket.

Miljövänliga leveranser

Vi gör allt vi kan för att samordna alla transporter till oss och samarbetar med aktörer som delar vår syn på saken. Vid all inrikes distribution går majoriteten av leveranserna i återanvändbara lastbärare. Dessutom ser vi till att de flesta leveranser ut till dig och andra kunder kommer samlade i ett enda paket. Det gör att det går åt mindre förpackningsmaterial och dessutom behövs bara en transport för att du ska få böckerna.

Hållbar utveckling

Vad ligger då i begreppet hållbar utveckling som så många pratar om? Vi på Bokus definierar det i vår miljöpolicy som:Det långsiktigt finansiella, sociala och miljömässiga resultatet av hur vi omsätter vår verksamhetsidé och våra värderingar i affärsverksamhet

För att vara konkreta har vi satt upp mål för hur vi ska bli miljövänligare i vår verksamhet. Utsläppet av växthusgaser i förhållande till vår omsättning ska ha minskat med minst 10% 2010, och med minst 40% 2020 jämfört med 2008. Senast 2020 ska vi vara helt klimatneutrala. Detta med hjälp av klimatkompensation vid utsläpp av växthusgaser. Naturligtvis så följer vi utvecklingen på området mycket noga, det finns alltid nya lösningar som vi utvärderar och håller koll på. Och så ställer vi självklart höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners.

Här hittar du vår hållbarhetsredovisning för 2019 >>

All kundfrakt klimatkompenseras via Vi-skogen

Vi klimatkompenserar nu ALLA våra kundfrakter i Sverige genom Vi-skogen, både till privatpersoner och företag. Bokus räknar ut vilket sammanlagt utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser som våra transporter till kunder har genererat. Uträkningen baseras på redovisning från våra leverantörer Schenker och Posten.

Bokus skänker sedan motsvarande belopp till Vi-skogen, som använder pengarna för att bidra till att träd planteras i östra Afrika. På så sätt kompenserar Bokus fraktens negativa klimatpåverkan.

Bokus Pluspriser

Varje månad erbjuder vi Bokus Pluspriser som innehåller riktigt bra böcker till extra bra pris. Bokus Pluspriser är Bokus bästa priser för dig!

Handla inloggad med ifyllt personnummer för att enkelt ta del av Bokus Pluspriser och handla ännu billigare böcker hos oss. Ta del av de senaste Bokus Pluspriserna här. 

Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Vi söker alltid kreativa och engagerade medarbetare som älskar e-handel, vågar ta initiativ, tänker på kunden och som gillar att göra skillnad. Läs mer om våra lediga tjänster här.