Burk-Curt ? samlaren som blev miljonär (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726580785
Burk-Curt ? samlaren som blev miljonär (e-bok)

Burk-Curt ? samlaren som blev miljonär E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-13
73
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I alla städer finns det människor som hamnar utanför systemet. De kan kallas original, kufar, excentriker. Skellefteå hade Curt Degerman, eller Burk-Curt som han kallades. Alla visste vem han var. Man kände honom som den där gubben som samlade tomburkar på stan. Sliten och smutsig var han, han bytte sällan kläder. Men skenet kan bedra.

Med hjälp av Curts efterlämnande papper och foton, och berättelser från de som kände honom har Åke Lundgren försöker lösa mysteriet Burk-Curt - mannen som bar på en stor hemlighet och som blev världskänd först efter sin död. Den hemliga mångmiljonären.

Åke Lundgren, född 1951, är författare och journalist. Han debuterade 1981 med dokumentärskildringen Långa lappflickan och totalt har han skrivit över tjugo romaner och pjäser. Många av hans böcker utspelar sig i Malå i Lappland och i Västerbotten där han växte upp. För sitt författarskap har Åke Lundgren tilldelats en rad priser, bland annat Östersunds-Postens litteraturpris och Norrlandsförbundets hedersbelöning Olof Högberg-plaketten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Lundgren