Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-23
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726688689
Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna (e-bok)

Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-23
122
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
'Jag ångrar ingenting'. Uttalandet är Gustaf Ekströms och görs i en intervju med SVT år 1993. Han förnekar även förintelsen. Fem år tidigare har han varit med och grundat partiet Sverigedemokraterna. Men vad gjorde Ekström innan dess?

Med hjälp av tjugo olika arkiv runt om i världen har författarna till 'Utan ånger' kartlagt Gustaf Ekströms liv - ett liv som i stort ägnades åt nazismen. Efter flera års medlemskap i Sveriges fascistiska kamporganisation tog Ekström år 1941 steget till att bli frivillig i Waffen-SS. Han stred för Hitlers sak - och han var inte den enda svensken som gjorde det. Ju närmre Ekström författarna kommer, desto mörkare blir bilden av den svenske nazisten. En man som efter krigets slut i allra högsta grad fortsatte att engagera sig i högerextremismen. En man som aldrig slutade identifiera sig som nationalsocialist.

Författartrion Johan Ulvenlöv, Matti Palm och Anders Larsson har tillsammans skrivit boken 'Utan ånger' om SS-veteranen och Sverigedemokraten Gustaf Ekström. De har alla en gedigen erfarenhet av arbete som innefattar research. Både Ulvenlöv och Larsson har arbetat inom arbetarrörelsen medan Palm bl.a. arbetat som journalist på Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna