Förmögenheten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (117.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sara Lewitan Stålnacke
Utgivningsdatum
2020-11-24
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726754810
Förmögenheten (ljudbok)

Förmögenheten Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-11-24

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När lyxhustrun Majken ertappar sin man tillsammans med en annan kvinna i deras gemensamma säng, omkullkastas allt. Överrumplad av situationen tvingas hon fatta snabba beslut och flyttar ensam till en liten lägenhet i stadsdelen Högsbo i Göteborg. Majken har varken arbete, vänner eller tillhörighet i det nya området - motsatsen till det lyxliv hon tidigare levt.

Det dröjer inte länge förrän hon träffar på grannen Maj-Lis, en nästan 60-år äldre änka. En hastig hälsning i trapphuset utvecklas snabbt till en fantastisk vänskap, som visar sig vara otroligt betydelsefull för de båda kvinnorna. Genom att dela erfarenheter och berättelser ur livet, berikar de varandras tillvaro och de ensamhetskänslor som präglat dem båda känns snart som bortblåsta. Inte nog med det fina utbytet väninnorna delar, tillsammans kommer de på en briljant idé som ska komma att betyda allt för en hel omgivning.

Förmögenheten är en hjärtevärmande feelgood-roman om ensamhet, vänskap över generationsgränserna och det vackra i att ta lärdom av varandra.

Madeleine Strandberg föddes 1990 i en av Göteborgs förorter och är idag bosatt i ett hus på landet strax utanför Göteborg. Hon är utbildad socionom och arbetar till vardags inom socialtjänsten med missbruksproblematik och våld i nära relationer. Förmögenheten är Madeleines debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »