Josef den lycklige (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Josef (del 2)
Utgivningsdatum
2022-01-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726967340
Josef den lycklige (e-bok)

Josef den lycklige E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-01-04

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Josef är tolv år och alldeles olycklig. Faktiskt tycker han nog att han är olyckligast i hela världen. Hans älskade farmor finns inte längre i livet. Ändå måste han återigen lämna familjen i Ashabad och ta tåget till Moskva. Till gumman med rummet och konservatoriet där han ska bli violinist. De är inte särskilt snälla mot honom på skolan. Helst skulle han bara vilja sluta spela, men de är ju så stolta över honom där hemma. Om han ändå bara kunde få bli författare istället!

I Moskva skaffar sig Josef både vänner och ovänner. Han dagdrömmer konstant och blir ofta påkommen med att tala osanning. Samtidigt ökar judehatet i Ryssland, i takt med att det politiska läget förvärras. Är det för att Josef är jude som han behandlas annorlunda i skolan? När han så småningom träffar den äldre studenten Grischa får han lära sig sådant han aldrig tidigare kunnat tro. Och snart ska Grischa även bli hans räddare i nöden...

'Josef den lycklige' är en fristående fortsättning på boken 'Paraplymakarnas barn'.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Josef den lycklige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    Peter, 15 april 2022

    Golowanjuk är en gammal favorit. Boken beskriver en ung pojkes strävan efter att få ett lyckligt liv som violinist borta från sin tyranniske fader. Skrämmande parallell till dagens (2022Q1) händelser i Ukraina. Läs gärna "Paraplymakarens barn" först

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jascha Golowanjuk