Vredens druvor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (460.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2016-05-10
Förlag
Viatone
Översättare
Thorsten Jonsson
Illustratör/Fotograf
Martin Røes
ISBN
9788771830934
Vredens druvor (ljudbok)

Vredens druvor (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-05-10

Styckköp

196
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vredens druvor är en modern vandringssägen från 1930-talet om Oklahomas skuldsatta bönder, som drivs bort från sin jord och som lockas av reklamen till Kalifornien, där de utnyttjas skamlöst och slutar som arbetslösa och hemlösa på landsvägen. Romanens storhet kommer från Steinbecks äkta indignation och inlevelse i de fattiga böndernas öden samt hans tro på människans värdighet och vilja till överlevnad genom gemensam hjälp till och med under de svåraste förhållandena.

Vredens druvor, som vid utgivningen omgående blev en bestseller, väckte en sådan våldsam debatt i USA, att utgivningen sågs som en nationell händelse. Den var en av de mest omtalade böckerna i amerikansk litteratur under 1900-talet och betraktas som Steinbecks huvudverk. Den vann Pulitzer-priset 1940 och var den huvudsakliga orsaken till att Steinbeck erhöll Nobelpriset 1962.

"För den som i stället vill få sig depressionen till livs i litterär form, är den amerikanske Nobelpristagaren John Steinbecks mästerverk Vredens druvor ett förstahandsval. Steinbecks mäktiga, starkt samhällskritiska roman beskriver familjen Joads öden i massarbetslöshetens USA." - Ragnar Roos, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Steinbeck