Muhammeds flickor : våld, mord och våldtäkter i Islams hus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2014-06-27
Upplaga
1
Förlag
The Free Speech Library / Trykkefrihedsselskabets bibliotek
Översättare
Maria Celander
Originaltitel
Muhammeds Piger
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
242 g
SAB
Cmdd
ISBN
9788792417282
Muhammeds flickor : våld, mord och våldtäkter i Islams hus (häftad)

Muhammeds flickor : våld, mord och våldtäkter i Islams hus

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-27

Slutsåld

Muhammeds flickor är troligtvis den mest välresearchade bok som skrivits om sambandet mellan Muhammeds läror och behandlingen av flickor och kvinnor inom den islamiska kulturen.

I smärtsamma detaljer dokumenterar författaren att det våld och förtryck som miljoner muslimska kvinnor dagligen får utstå, har sina rötter i Koranen och berättelserna om Muhammeds ord och gärningar. Våldtäkter förekommer visserligen i alla kulturer, men ingen annan kultur har heliga böcker som ger våldtäktsmännen carte blanche för sitt vidriga och kvinnoföraktande beteende.

Budskapet i Muhammeds flickor är allt annat än populärt, men det måste fram i dagsljuset. Först när omvärlden förstår vad muslimska flickor och kvinnor utsätts för och hur de tvingas leva sina liv i förnedring, finns en chans till förändring. Om islam någonsin ska kunna utvecklas måste vi i den jämställda Västvärlden skaffa oss kunskap om kvinnans låga ställning i islam - och kritisera den. För det är inte bara muslimska kvinnor som drabbas av islams kvinnosyn, även "vantrogna" kvinnor faller offer för den muslimske mannens rätt att ta sexslavar.

Utan stenhård kritik av dess kvinnosyn kommer islam aldrig att kunna utvecklas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Muhammeds flickor : våld, mord och våldtäkter i Islams hus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som berör
    Per Kristiansson, 15 oktober 2014

    En bok som bör läsas av många. All personal på kvinnojourer skulle ha nytta av att sätta sig in i de företeelser som behandlas. Man får, efter att man läst boken, bättre förståelse för vissa händelser i vår omgivning. Varför inte använda boken som grund för en studiecirkel. Vårt förhållningssätt till kvinnor, är en viktig del av det samhälle vi får.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Muhammeds flickor : våld, mord och våldtä...