Invandrarna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Utvandrarserien (del 2)
Utgivningsdatum
2013-02-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100133191
Invandrarna (e-bok)

Invandrarna E-bok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-11

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Folket från Ljuder kommer via New Yorks människomyller till den nya kontinenten. Skräckslagna embarkerar de järnvägståg och flodångare mot sin nya boplats, en vildmark om vars indianer mycket ont ryktats. Hemlängtan är svår för Kristina; för den utåtriktade Karl Oskar går det bättre.

Invandrarna (1952) är del två i Vilhelm Mobergs stora Utvandrarepos som under hela 1900-talet varit en mycket läst och älskad svit och som även filmatiserats. Det är svårt att föreställa sig någon enskild svensk författare som mer påverkat så många svenskar under en så lång period som Vilhelm Moberg gjort och fortsätter att göra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Invandrarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk läsning
    Mats Gustav, 26 november 2018

    Sist jag var I Sverige snubblade jag över en biografi om Wilhelm Moberg ¿Mannen från Skogen", köpte den nästan men tänkte -- Egentligen har du läst alldeles för lite av honom för att läsa en biografi¿
    I skolan på 60-talet tror jag vi läste ¿Raskens" och man försökte väl truga på oss ¿Utvandrarna" osv. men det var ju utsiktslöst.

    Har nu sträckläst ¿Utvandrarna", ¿Invandrarna", ¿Nybyggarna" och ¿Sista brevet till Sverige" med bara några sidor kvar av epilogen. Helt otroligt! Borts... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vilhelm Moberg