Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 7)
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2017-04-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Selfies
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 150 x 32 mm
Vikt
599 g
SAB
Hce
ISBN
9789100137250
Selfies (inbunden)

Selfies

(61 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-04-25
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts. Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna - den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon - kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Selfies. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 november 2017

  Det här är den sjunde delen i en planerad serie om tio böcker. Jag har läst alla dom sex tidigare böckerna om Avdelning Q, och tyckt mycket om dom allihopa. Här är en länk till min recension av den förra boken, nummer sex i serien, Den gränslöse, från 2015.

  Jag gillar verkligen den väldigt speciella danska polis-avdelningen med Carl, Assad, Rose, och Gordon.

  Alla böckerna har en härlig humor, är mycket välskrivna, har sköna karaktärer, och bra kriminalfall.

  Och s... Läs hela recensionen

 2. Adler trampar vatten.
  Anders Södergren, 27 juni 2017

  Det är ett bra sätt att försörja sig på, marknaden verkar omättlig på deckar-serier. Den här serien har varit bland de bättre, men nu går allt i repris , många omtagningar med språkfel och kameler ,mycket snack o lite spänning. Adler har tappat tempo och jag har tappat intresset. Skärpning i nästa bok eller lägg ner serien.

 3. Ja det är verkligen ett gäng selfies i boken
  Monica Hjern, 8 juni 2017

  Intressant och välskriven, bra dialog.
  Älskar Assads sammanblandning i språket. Det ger lite perspektiv om hur svårt det är att lära sig ett språk och dess ordspråk.
  Kanske tycker jag att det en väl skruvad story. Kanske hade det räckt med morden på de unga kvinnorna.

 4. Adler på tomgång
  Ulf Axelson, 2 juni 2017

  Det är inte samma höga intensitet och inte lika starka personporträtt som vi har vant oss vid. Vare sig storyn eller karaktärerna tar riktig fart och läsarglädjen falnar ...

 5. Underbart att läsa Adler Olsen

  Underbart att få träffa sina gamla vänner i Q-gruppen igen! Ingen kan som Adler Olsen beskivar hemskheter och "tossigheter" på samma gång utan att det verkar stötande!
  Kerstin Cedergren

 6. Högaktuell
  Lars Anderson, 16 maj 2017

  På sedvanligt sätt tar Adler-Olsen upp aktuella samhällsproblem och belyser dem med allvar och tydlighet, Han använder spänning, och blandar in humor, på det sätt som alltid visat sig mest effektiv när man vill belysa och påverka det som vi behöver ta ställning till när vi har att välja väg framåt.

 7. Sträckläsning!!
  Maivor Enevåg, 10 maj 2017

  Äntligen nästa bok från Jussi Adler-Olsen. Han skriver så att man vill bara läsa nästa kapitel. Att man får följa samma personer på avd Q är mycket fängslande och han skriver med humor.

 8. Kluven till den
  Villivonkansbooks (Örebro), 9 maj 2017

  En kvinna hittas ihjälslagen i Kongens Have. Mordet har vissa likheter med det ouppklarade fall för tio år sen, då Stephanie Gundersen blev ihjälslagen med ett kraftfullt slag i huvudet. Samtidigt förföljer en bilist unga tjejer och lör på dem. Avdelning Q står inför stora utmaningar med dessa fall.
  Har tidigare läst alla böcker av Jussi Adler-Olsen och lyssnade även på han under Crimetime för snart två år sen. Han är en av mina favoriter inom deckarförfattare! Så hade höga förhoppningar... Läs hela recensionen

 9. Mycket spännande med massor av humor
  68RS, 9 maj 2017

  Assad är som vanligt hjälten i boken, Avdelning Q väver ihop flera fall som personalen ett par våningar upp inte kopplat samman, svårt att lägga ifrån sig boken, varning för sträckläsning.

 10. Selfies

  Adler Olsen levererar alltid. Välskrivet och spännande rakt igenom.
  Man är direkt inne i handlingen från första sidan. Händelserna knyts ihop på ett skickligt sätt.

 11. Som vanligt en bok att sträckläsa

  Boken är åter en i raden av Adler-Olsens utomordentligt bra, spännande och också roliga böcker. Jag kan rekommendera den varmt till alla som gillar spänningslitteratur. varmt

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Selfies