Silvervägen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-05-22
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100176020
Silvervägen (e-bok)

Silvervägen E-bok

(38 röster)  |  Läs 7 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-05-22

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2018

Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.

Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade.

Silvervägen är en stämningsfull och berörande psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkast.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Silvervägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörk deckare
  Bellis, 10 juli 2019

  Spännande och suggestiv stämning som byggs upp mot slutet. Som kanske inte är det man har väntar sej.
  Rekommenderas varmt!

 2. Spännande och välskriven
  Boktoken, 3 april 2019

  Trodde att ingen kunde vara med detaljerad än Willy Josefson i sina böcker men jag hade fel. Stina är nästan på gränsen till sjukligt detaljerad i allt och vissa kanske tycker det är spännande med kopplingar till precis allt i varje meningen men min personliga åsikt är att det blir lite för mycket.

  Dock... Spännande berättarform med två stora kapitel och sedan svängar mellan två berättelser. Ibland kunde jag dock tycka att det var lite väl korta spår innan hon bytte mellan de olika ... Läs hela recensionen

 3. Mer roman än deckare.
  Hakper (Hanaskog), 27 mars 2019

  Mycket välskriven och lättläst.
  Jag tycker dock att boken mer ska klassas som roman än deckare. Det tar ca 3/4 av boken innan man kommer in å något som kan kallas deckare. Mer en beskrivning av livsöden.

 4. En mycket mörk historia
  Majan, 20 februari 2019

  Jag tyckte inte om boken. Den var alldeles för mörk och otäck. Det fanns inte någon glädje och de livsöden som fanns i boken var alla tragiska.

 5. Silvervägen
  Eva , 21 januari 2019

  Mycket spännande bok, den kan jag varmt rekommendera. Otroligt svårt att lägga ifrån sig boken, på slutet blev det sträck läsning.

 6. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 juli 2018

  Silvervägen är en helt fantastiskt bra debutbok av författaren Stina Jackson. Den kvalar helt klart in som en av årets bästa böcker.

  Boken kallas för en psykologisk spänningsroman av förlaget. Och jag kallar den en dramathriller.

  Silvervägen är både väldigt spännande och mycket gripande. Den är lättläst och har väl beskrivna karaktärer. Miljöbeskrivningarna är underbara, och man ser verkligen Silvervägen och omgivningarna framför sig.

  Jag rekommenderar varmt boken... Läs hela recensionen

 7. Jättebra!

  Väldigt bra bok, gillar personligheterna natur beskrivningen, själva historien, väldigt spännande rekommenderas varmt. Ser fram emot flera böcker av Stina Jackson!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Stina Jackson