Paradis City (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (362.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexander Salzberger
Utgivningsdatum
2021-02-24
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100185497

Paradis City Ljudbok

(169 röster)  |   Läs 14 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-24

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sverige i en nära framtid. Segregationen har löpt amok och motsättningarna exploderat: för att skydda resten av samhället har murar byggts runt no-go-zoner där invånarna kontrolleras genom "särområdeslagar". Största området är Järva, även kallat Paradis City. När inrikesministern ska hålla sitt valtal där händer det som inte får hända: kravallstaketen vräks omkull, skottlossning utbryter och hon förs bort av maskerade män.

Politisk härdsmälta hotar och polisen står handfallen. Men ledningen vill ha lösningar, oavsett metod. Den anhållne Emir skickas in för att hitta ministern. En gång var han legendarisk MMA-fighter, idag lider han av njursvikt. Hållhaken är obarmhärtig: utan dialys dör han inom fem dagar.

Jens Lapidus är tillbaka med en stenhård och actionladdad skildring av ett land som håller på att falla isär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Paradis City. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Men för långdragen
  - (Stockholm), 12 januari 2022

  Bra spännande men för långdragen för att lyssna på hela boken.

 2. Mycket bra
  -, 4 augusti 2021

  Mycket bra

 3. Hårdkokt och fartfyllt
  -, 26 maj 2021

  Typisk Lapidusstil; visserligen inom "snar framtid"som boken beskrivs av bokförlaget men annars känner vi igen ingredienserna. Handlingen visas från olika vinklar; dels från lagens sida och dels från de utsattas; ofta med invandrarbakgrund. Makthavare och "rika snubbar" har inte alltid rent mjöl i påsen och är många gånger korrumperade. Vissa personer försöker att göra vad som är rätt men är ofta i en komplicerad situation som gör detta svårt. Nästan alltid finns också någon lite olycklig kär... Läs hela recensionen

 4. Intressant men klicheartad
  Thomas, 13 maj 2021

  Intressant perspektiv , men slutresultatet blev på tok för för schablon- och klicheartat med osannolika länkar mellan huvudpersonerna och med ett osannolikt slut.

 5. Lapidus bästa hittills
  Björn B, 27 april 2021

  Bra och spännande!

 6. Bästa som jag lyssnat på länge
  -, 18 april 2021

  För att ha blivit rekommenderad av en polis var boken väldigt bra.

 7. Underhållande
  -, 11 april 2021

  Spännande , men lite töntiga metaforer i mellanåt

 8. Tänkvärt framtidsscenario
  -, 31 mars 2021

  Spännande och trovärdigt ännu en gång från Jens Lapidus!

 9. Spänning
  -, 22 mars 2021

  Spänning i början. Sen tyckte jag att den spretade för mkt

 10. Spännande
  -, 16 mars 2021

  Jens Lapidus lyckas alltid med sina spännande böcker. Hoppas på den andra delen.

 11. Min första bok av Jens
  - (Stockholm), 11 mars 2021

  ..& inte den sista. Mycket bra! Så spännande. Haft den i örat till & från jobbet. Rekommenderar varmt boken och nu ska jag lyssna på triologin.

 12. Dystopisk kamp-mot-klockan-thriller
  -, 10 mars 2021

  Den som läst Lapidus tidigare alster kommer känna igen sig men på samma gång är detta något helt annat. I en nära framtid - i ett annat Sverige - där motsättningar och samhällsproblem accelererat utom kontroll följer vi tre till synes skilda individer. Själva berättelsen är en kamp-mot-klockan-thriller som utan det fantastiska världsbygge som författaren gjort hade varit av betyget godkänt. Men med de beskrivningar, träffsäkra detaljer, som Lapidus kryddat berättelsen med så blir det något so... Läs hela recensionen

 13. Omskakande!!
  -, 9 mars 2021

  Ruskigt spännande och skrämmande! Kan detta bli verklighet någon gång??? Svårt att lägga iftån sig måste höra tii slutet.

 14. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 februari 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag tycker om Jens Lapidus böcker. Både hans trilogi som inleds med Snabba Cash, och även trilogin som handlar om Teddy & Emelie, har jag läst, och tyckt varit riktigt bra. Och författaren gjorde mig inte besviken med den här boken. För även Paradis City var en riktigt bra thriller. Den är lite annorlunda mot hans tidigare böcker, eftersom den här utspelar sig i en nära framtid. Rekommenderas absolut till thrillerälskare.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus