Livets tunna väggar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (243.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Iréne Lindh
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187309
Livets tunna väggar (ljudbok)

Livets tunna väggar Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-09-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Den stora naturtomten hade en levande atmosfär. På sydsidan klättrade ett mossigt litet berg bland tallar och ekar med livliga nötväckor. I väster anades hemlighetsfulla stigar inne i blåbärsriset, och på norrsidan gränsade tomten brant mot en allmänning med ett glittrande sund som fond. Genom att det inte fanns några inhägnade gränser kändes allt på en gång enskilt och öppet, ungefär som i det lyhörda gamla huset."

Här, i sommarstugans väggar och tak och i den omgärdande naturen, bekantar sig Nina Burton med myror och bin, rävar och ekorrar; arter av olika slag, alla med sina skilda språk. Med smittande nyfikenhet letar hon fram existensen i alla dess former, det mysterium som är livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Livets tunna väggar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Supermysig och intressant
  -, 27 augusti 2021

  Många fakta om djur, natur och evolution sammanvävda på ett vackert sätt. Skön uppläsare. Lite märkligt så kommer avslutet av boken efter ett par kapitel, men lyssnar man vidare så kommer det sex timmar till.

 2. Naturens samspel
  -, 28 februari 2021

  En underbar bok om djur, natur, insekter, humlor och bin, myror och deras liv och levnadsförhållanden. Man blir ödmjuk och rörd.

 3. Ekologi i smått och i stort
  Suzanne, 22 oktober 2020

  Börjar med roliga och personliga skildringar av ekorren i sommarstugan. Går snart över till bin och deras kommunikation och till myror. Visar på dessas fantastiska samhällsorganisation och påpekar att människor inte är så unika. Tar sedan upp de stora linjerna i livets utveckling och organisation.
  Väldigt bra som en slags lätt och rolig introduktion till systemekologi! Mycket trevlig att läsa men också djupgående.

 4. En pärla och blivande klassiker
  -, 19 september 2020

  Humaniora och naturvetenskap som ger oss en ny blick på allt runtomkring oss

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Nina Burton