Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2012-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 133 x 16 mm
Vikt
293 g
SAB
Rdcb,794.82
ISBN
9789113043722

Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka

Historien om Markus "Notch" Persson och spelet som vände allt upp och ned

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-09-17

Slutsåld

För tre år sedan var Stockholmsbon Markus "Notch" Persson en okänd och uttråkad programmerare. Idag är han en världskändis. Allt tack vare ett märkligt litet hobbyprojekt som blev större än någon kunnat ana.

Minecraft, spelet Markus skrev ihop på fritiden, har trollbundit mer än 30 miljoner spelare och gjort Markus till mångmiljonär. Det har också fått flera av vår tids mest framstående teknikprofeter och investerare att spärra upp ögonen. För spelet är inte bara en ytterst lönsam internetfluga, utan också en skapelse som vänder upp och ned på flera vedertagna sanningar om nätkultur, ekonomi och marknadsföring.

Markus själv är lika delar nörd och superstjärna. I boken berättar han för första gången historien om sitt liv. Om den gamla skolbänken full med Lego. Om den första datorn som pappa Birger en dag kom hem med till lägenheten i Salem utanför Stockholm. Men också om att växa upp i en familj som präglats av konflikter.

Minecraft i sig kan tyckas simpelt för den oinvigde. Mest av allt liknar det en digital version av Lego - klossar staplas ovanpå varandra med allt mer komplicerade konstruktioner som resultat. Ingenting kunde vara mer annorlunda än de bombastiska krigsspel som storföretagen plöjer ned miljarder i. Men Minecraft utövar ändå en sällsam dragningskraft på sina miljontals spelare.

Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka, är en historia om osannolika framgångar, halsbrytande summor pengar och ett skolexempel på den digitala utvecklingens kraft att skaka om affärsmodeller i grunden. Men det är också en personlig berättelse om skapande, utanförskap och känslan av att inte passa in. Och framförallt om hur en kreativ galning som tillåts vara just det ibland kan uträtta storverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En rolig, intressant och välskriven bok. Att följa...
    Tommy Alfredsson, 11 april 2013

    En rolig, intressant och välskriven bok. Att följa "Notch" på resan till framgång är underhållande från start till slut. Ett måste för alla minecraft-fans!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna