En högre rättvisa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 6)
Utgivningsdatum
2018-11-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113070933
En högre rättvisa (e-bok)

En högre rättvisa (e-bok)

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-11-01
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kriminalpsykologen Sebastian Bergman har förlikat sig med tanken på att hans dagar på Riksmord är förbi och har återgått till att hålla föreläsningar och skriva böcker. Den enda från teamet han har sporadisk kontakt med är Ursula. Sin dotter Vanja har han inte hört av på fyra månader.

Vanja är inte heller kvar på Riksmord, hon har ett tillfälligt jobb som kriminalare i Uppsala. Sedan en månad tillbaka arbetar hon med att utreda en serie våldtäkter, där gärningsmannen smyger sig upp på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan han fullbordar övergreppet.

När ett av offren dör kopplas Riksmord in, och snart också Sebastian Bergman.

Åter samlade tvingas teamet att lägga sina personliga problem och strider åt sidan för att fånga den brutale våldtäktsmannen som fortsätter sätta skräck i Uppsala. Så småningom finner de ledtrådar som tyder på att offren inte är slumpvis utvalda.

Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att gärningsmannen avslöjas?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En högre rättvisa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Seriens sämsta
  S.S, 26 januari 2019

  Tyvärr lite av en besvikelse. Ja, det mest intressanta i serien är karaktärerna utveckling och relationer. Men kriminaldramat är nerven. Och den här gången är den förvånansvärt tunn och förutsägbar. Dessutom slirar karaktärernas utveckling något oerhört. Tråkig helt enkelt.

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 26 november 2018

  Boken En högre rättvisa är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De underkända.

  Det är ju hela tre år sedan den senaste boken kom ut, så jag har verkligen längtat efter en uppföljare. Och jag blev absolut inte besvi... Läs hela recensionen

 3. En hel del orealistiska handelser
  Timo Aittola, 22 november 2018

  Storyn var val utvecklad, skulle dock har varit mera trovärdig om en del av handelseforloppen hade varit en aning mera realistiska.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om En högre rättvisa