En högre rättvisa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 6)
Utgivningsdatum
2018-11-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113070933

En högre rättvisa E-bok

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-11-01

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hjort/Rosenfeldt är tillbaka - 4 miljoner sålda böcker!

En serie våldtäkter sätter skräck i Uppsala: gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas.

Riksmordkommissionen är splittrad. Vanja arbetar tillfälligt i Uppsala och utreder det otäcka fallet. Sebastian åker runt i landet och pratar om sina böcker. Torkel, Ursula och Billy har sina egna angelägenheter som upptar dem. Men när ett av våldtäktsoffren hittas död samlas de igen och teamet måste lägga personliga problem och strider åt sidan.

Ledtrådar tyder på att offren inte är slumpvis utvalda. Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord.

"En anmärkningsvärt bra och sinnrik thriller" Telegraaf, Nederländerna, om det fördolda (2010)
"En av de bästa spänningsromanerna från Sverige på senare år" Die Tageszeitung, Tyskland, om lärjungen (2011)
"En komplex och övertygande roman" Sunday times, Storbritannien, om Fjällgraven (2012)
"Närmast perfekt konstruerad kriminalhistoria" Verdens gang, Norge, om Den stumma flickan (2014)
"Intensiv och effektiv spänning med engagemang och insikt" Berlingske, Danmark, om De underkända (2015)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En högre rättvisa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Seriens sämsta
  S.S, 26 januari 2019

  Tyvärr lite av en besvikelse. Ja, det mest intressanta i serien är karaktärerna utveckling och relationer. Men kriminaldramat är nerven. Och den här gången är den förvånansvärt tunn och förutsägbar. Dessutom slirar karaktärernas utveckling något oerhört. Tråkig helt enkelt.

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 november 2018

  Boken En högre rättvisa är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De underkända.

  Det är ju hela tre år sedan den senaste boken kom ut, så jag har verkligen längtat efter en uppföljare. Och jag blev absolut inte besvi... Läs hela recensionen

 3. En hel del orealistiska handelser
  Timo Aittola, 22 november 2018

  Storyn var val utvecklad, skulle dock har varit mera trovärdig om en del av handelseforloppen hade varit en aning mera realistiska.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna