Tjänarinnans berättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-04-03
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Maria Ekman
Originaltitel
The Handmaid's tale
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
198 g
SAB
Hce
ISBN
9789113082905
Tjänarinnans berättelse (pocket)

Tjänarinnans berättelse

(53 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-04-03
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Atwoods klassiska dystopi från 1985 ges en bild av ett framtida USA, som förvandlats till den kristet fundamentalistiska republiken Gilead. I kampen mot sjunkande födelsetal rekryteras kvinnor i fruktsam ålder och utnyttjas hämningslöst som Tjänarinnor när de befruktas mot sin vilja av härskarklassens män, Anförarna. ­Offred är en Tjänarinna som lever under strikt övervakning, men som drömmer om att ta sig bortom Muren och bli fri igen.

Tjänarinnans berättelse presenteras nu i reviderad översättning av Maria Ekman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tjänarinnans berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lika aktuell idag som när den skrevs!
  Hanna Nilsson, 11 juli 2022

  Eller, den är snarare mer aktuell idag än när den skrevs. Nu är jag en "sucker" för dystopiska framtidsversioner, men denna är så mycket mer. Allt för lik samhällets skrämmande utveckling.
  Jag såg serien på HBO före jag läste boken och jag har hört att en hel del gillar serien mer. Kluven, då boken är skriven för nästan 40 år sedan, så kan den kännas lite daterad i hur den är skriven, samtidigt gillar jag hur den är skriven. Det passar på något sätt. Hursomhelst, ett mästerverk.

 2. Atwoods bästa verk
  Sara , 2 juni 2021

  Av alla böcker jag läst av Atwood är detta den absolut bästa. Språket är näst intill poetiskt, det känns som om meningarna bara flyter fram från sida till sida. Snygga växlingar både mellan makro- och mikro-vy på världen och mellan det inre och det yttre. Man blir verkligen en del av huvudkaraktärens utsatthet och instängdhet och den klaustrofobiska känslan smittar av sig. Atwood är oerhört skicklig på att gestalta viktiga samhällsfrågor på ett intresseväckande sätt och utan att skriva läsare... Läs hela recensionen

 3. En bok som du aldrig glömmer
  Unnur Sòlrún Bragadóttir, 23 september 2020

  En bok som jag sträckläste och njöt. Margaret säger att allt hon skriver har hänt i verkligheten och det är en viktig punkt att komma ihåg. På ett sätt känns det som berättelsen rör sig i försvunnen tid men tyvärr lika mycket kan den relateras till nutiden. Köp denna bok, läs denna bok!

 4. Besvikelse
  Lindzy, 9 juni 2019

  Boken har säkert en förtrollande charm och fantastisk berättelse, men det är för mycket beskrivande om miljö och runt om. Många ord för ingenting. Hade höga förhoppningar men den föll platt, klarade inte av att läsa ut den.

 5. Margarit Atwood at her best !
  Erika Westerstrom, 15 september 2018

  När jag läste den här boken fann jag mig förflyttad till en helt annan värld, men ändâ inte. Det som sker i boken skulle kunna ske idag,( en viss dos hjärntvâtt, naturkatastrof, miljôfôrstôring, krig och vips.. what have you !) och det sker pâ ett likande sätt i dag i de land där kvinnor inte har rättigheter och inte fâr bestämma över sina egna kroppar, sina egna liv. Jag kände mânga likheter med det som sker i dagens samhälle i världen idag.
  Tom mini serien är genial o dâ gillar jag in... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood