Den femte årstiden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Den söndrade jorden (del 1)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2020-07-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Fifth Season: The Broken Earth: Book One
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
255 g
SAB
Hce
ISBN
9789113093550

Den femte årstiden

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-07-15
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går hela tiden. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska och geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Genom åren har civilisationen på Stillheten organiserats i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen - kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?

Essun har lyckats hemlighålla för sin man Jija och sin omgivning att hon är orogen. En dag finner hon sin treårige son Uche död - ihjälslagen för att han visat tecken på orogeni. Och den som dräpt pojken är Jija. Han har nu flytt tillsammans med deras dotter Nassun, som även hon ärvt förmågorna. Essun måste hitta sin dotter innan något ont händer henne. Men var ska hon söka?

Den femte årstiden är den första delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har belönats med en Hugo Award för bästa roman.

"en djupt mänsklig berättelse om föräldraskap, vänskap och kärlek. Boken är mer än läsvärd och lär tilltala en väldigt bred läsarskara." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den femte årstiden
  2. +
  3. Obeliskporten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obeliskporten av N K Jemisin (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den femte årstiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svår att lägga ifrån sig

    Man blev fast redan på första sidan men till en början kändes det mesta lite rörigt och det var svårt att lägga alla namn på minnet. Tur att det fanns en "ordlista" i slutet av boken. Upplösningen var oväntad och alls inte förutsedd. Ser fram emot att börja läsa Obeliskporten. Jag gav betyget tre stjärnor pga att jag upplevde handlingen rörig tills att man lärt känna de olika personligheterna bättre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av N K Jemisin