Den femte årstiden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Den söndrade jorden (del 1)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2020-07-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Fifth Season: The Broken Earth: Book One
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
255 g
SAB
Hce
ISBN
9789113093550
Den femte årstiden (pocket)

Den femte årstiden

(3 röster)
Pocket Svenska, 2020-07-15
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går hela tiden. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska och geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Genom åren har civilisationen på Stillheten organiserats i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen - kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?

Essun har lyckats hemlighålla för sin man Jija och sin omgivning att hon är orogen. En dag finner hon sin treårige son Uche död - ihjälslagen för att han visat tecken på orogeni. Och den som dräpt pojken är Jija. Han har nu flytt tillsammans med deras dotter Nassun, som även hon ärvt förmågorna. Essun måste hitta sin dotter innan något ont händer henne. Men var ska hon söka?

Den femte årstiden är den första delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har belönats med en Hugo Award för bästa roman.

"en djupt mänsklig berättelse om föräldraskap, vänskap och kärlek. Boken är mer än läsvärd och lär tilltala en väldigt bred läsarskara." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den femte årstiden
  2. +
  3. Den femte årstiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den femte årstiden av N K Jemisin (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av N K Jemisin