Skam och högmod i Sävedalen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (128.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ett liv med humor (del 1)
Inläsare
Petra Mede
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113096360
Skam och högmod i Sävedalen (ljudbok)

Skam och högmod i Sävedalen Ljudbok

(46 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-08-19

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Skam och högmod i Sävedalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så mycket igenkänning!
  -, 1 november 2021

  Så härligt att höra Petra själv läsa ur sin bok! Jag är själv uppvuxen i Sävedalen, och för oss som är det antar jag att det blir lite extra roligt att lyssna, massor man känner igen! Ser allt framför mig.

 2. Underhållande!
  -, 20 september 2020

  Väldigt bra, uppläst med känsla och på ett underhållande sätt. Igenkänning i skolmiljön. Rörande och rolig.

 3. Underbar och underhållande
  -, 6 september 2020

  Härliga anekdoter om Petra Medes uppväxt. Väldigt bra uppläst av henne själv. Hon har en fantastisk humor och jag älskar hennes sätt att berätta. Vill höra mer!!

 4. Hög igenkänning
  Eva Gustafsson, 3 september 2020

  Har just lyssnat på boken och kan varmt rekommendera den. Kände igen mig i mycket och skrattade högt flera gånger. Gillar Petra Medes humor och balansen mot det mer allvarliga.

 5. Välskriven och berättad med inlevelse.
  -, 24 augusti 2020

  Jag har lyssnat till boken som var lättsam, inläst med charm och inlevelse. Kul att känna igen sig själv i vissa partier och hur det kunde vara på 70 och 80 talet. Välskriven självbiografi om sin barndom av Petra Mede. Rekommenderas

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Petra Mede

 • Svindlande stunder i Blackeberg

  Petra Mede

  Petra Mede fortsätter sin svart humoristiska vandring genom uppväxten, nu med en tonårstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv. Vi får uppleva glimtar av dansvärldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. O...