Hoppets tåg (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kristofer Kamiyasu
Utgivningsdatum
2021-02-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
ISBN
9789113098579

Hoppets tåg Ljudbok

(24 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-16

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är efterkrigstid och nöden är stor i det krigshärjade Syditalien. Napolitanska Antonietta är desperat i kampen för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo, tillsammans med tusentals andra barn, på ett tåg mot Bologna. Amerigo hamnar hos den ensamstående Derna, vars svåger Alcide får en avgörande roll i Amerigos liv när han tillverkar en fiol åt honom. Allt är annorlunda i Emilia Romagna - språket, människorna, maten - men Amerigo anpassar sig snabbt till de nya levnadsvillkoren, inte minst tack vare musiken.

Men så en dag har det blivit dags att återvända till Neapel. Amerigo ser med nya ögon på smutsen och fattigdomen i Quartiere Spagnuolo och den olyckliga Antonietta. Han gör det han måste göra för att överleva, smyger ombord på ett tåg som tar honom tillbaka till sin fostermor Derna.

Många år senare när Amerigo återvänder till Neapel som en vuxen man och berömd fiollärare konfronteras han med sitt ursprung och det förflutna. Ska han sträcka ut en hjälpande hand till sin bror, som han själv blivit hjälpt en gång? Hur långt sträcker sig en människas skyldigheter gentemot en annan?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hoppets tåg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande
  -, 12 november 2023

  En väldigt bra bok. Barnets betraktelser så underbart återgivet. Vackert och berörande. Fantastisk uppläsare. Läs boken!
  /M. Holmgren

 2. Bästa bok
  -, 21 november 2022

  Läser och lyssnar på massor av böcker. Den här får högsta betyg i allt från berättelsen, språket till uppläsningen. Handlar om en liten pojke och hans uppväxt. Fast det är en vuxen man som läser kan man känna den lilla pojkens alla känslor. Så fin berättelse! Ska du bara läsa en bok, läs denna. Önskar det fanns många böcker av samma författare!

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 maj 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Nu har jag läst ännu en av böckerna som är nominerade till Årets Bok 2021 - den italienska romanen Hoppets tåg av Viola Ardone. Boken utspelar sig i Italien under åren efter andra världskriget och berättas av den sjuårige pojken Amerigo. Jag tyckte mycket om boken, som är välskriven, gripande, rolig, och intressant. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Viola Ardone