De utvalda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (298.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Profileraren (del 1)
Inläsare
Jessica Liedberg
Utgivningsdatum
2023-12-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113117317

De utvalda Ljudbok

(51 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-12-07

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mannen låg på sidan. Hans kropp var hopkrupen, böjd som en banan och under honom fanns en blank spegel av blod.

En välkänd malmöprofil hittas mördad i hissen i ett nybyggt lägenhetshus i kvarteret Dockan. Han har ett märkligt brännsår över munnen. Martin "Gulte" Guldström och hans nya kollega Truls Reimer, som blivit tillfälligt förflyttad från Stockholm på grund av sexuella trakasserier, blir tilldelade fallet. Men det som först framstår som ett granngräl som gått överstyr visar sig vara något ännu större när ytterligare ett offer påträffas.

Kattis Olsson har lagt alla drömmar om polisarbetet på hyllan. Rollen som profilerare passade henne, men det tog för mycket tid och var en av anledningarna till att äktenskapet slutade i skilsmässa. Nu försöker hon jonglera livet som ensamstående mamma med arbetet som psykolog. När hon blir tillfrågad om hon vill hoppa in och hjälpa polisen med att ringa in gärningspersonen som bränner män i Malmö, kan hon inte motstå erbjudandet. Men specialgruppen för udda brott inom Malmöpolisen är inte vad den en gång var nu när stockholmaren Truls Reimer har tagit befälet. Ganska snart inser Kattis att hon behöver köra en parallell utredning utan att informera sin nye chef. Ett beslut som kan få en katastrofal utgång om det visar sig vara fel ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De utvalda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. De utvalda
  Åsa, 28 februari 2024

  Rätt så bra...gillar inte uppläsaren..därav det låga betyget.

 2. Bra
  -, 21 januari 2024

  Bra. Välskriven och spännande genom hela boken. Alltid kul att läsa om hemtrakter

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 december 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren (och psykologen) Helena Kubicek Boye har skrivit sex stycken böcker i deckarserien om psykologen Anna Varga, men jag har inte läst någon av dom. Nu har hon påbörjat en ny spänningsserie om psykologen Kattis Olsson som jobbar som profilerare hos Malmöpolisen. Den första boken heter De utvalda, och den har jag nu läst, och jag tyckte att den var riktigt bra. Så jag kan absolut rekommendera den, och jag kommer att följa serien framöver. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Jessica Liedberg.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye