Obscuritas (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Rekke och Vargas (del 1)
Utgivningsdatum
2021-11-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113117553

Obscuritas E-bok

(31 röster)  |   Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-11-04

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Startskottet på en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sågar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa släpps på fri fot och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Hon försöker få tag på Rekke, som dock inte svarar på hennes kontaktförsök.

Men så möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omständigheter, och detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt. Det leder till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gärningsman?

Obscuritas är smart och spännande sträckläsning där ingenting riktigt är vad det ser ut att vara.

"David Lagercrantz kopplar greppet. Obscuritas är finkalibrerad och gripande."
Svenska Dagbladet

"Lagercrantz visar en nästan faderlig omsorg om sina karaktärer."
Dagens Nyheter

"Ja, jag får kapitulera. David Lagercrantz vet hur man gör."
Expressen

"Lagercrantz skriver skickligt och lekande lätt."
Ystads Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Obscuritas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ej läst till slutet
  Kapo41 , 10 oktober 2023

  Långdragen, hoppar hit och dit.

 2. Lågmält berättande
  Michael, 12 juli 2023

  Jag tycker att Obscuritas växer allteftersom, men saknar en starkare intrig. Det verkar som om författaren har större ambitioner att teckna personporträtt och skapa en kontext också för framtida berättelser. Vilket han iofs gör bra!

 3. Välskriven
  -, 30 november 2021

  Annorlunda deckare. Skönt att slippa våld och överdrivna actionscener.

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 november 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Boken Obscuritas av författaren David Lagercrantz är den första delen i en planerad serie om polisen Micaela Vargas och professorn Hans Rekke. Jag tyckte att boken var helt okej, och den var välskriven och intressant, så jag kommer nog förmodligen att följa bokserien framöver. Tyckte om dom två huvudpersonerna i boken, så därför kommer jag nog att följa serien. Däremot själva storyn i boken, tyckte jag var lite rörig. Kan rekommendera boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz