Inkilad : om dolda övergrepp i idrottens skugga (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (226.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ulf Stenberg
Utgivningsdatum
2023-02-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113123806

Inkilad : om dolda övergrepp i idrottens skugga Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-02-17

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ishockeyexperten Erik Granqvist kunde sitta på flygplan och tänka: Hoppas att vi störtar. Så djup var smärtan efter övergreppet han upplevt i ett omklädningsrum. I många år gömde han undan traumat.

Nu vägrar han att vara tyst. För när Erik gick ut och berättade om övergreppet fick han inte bara nedsättande kommentarer från personer som ansåg att han förtalade sporten, han fick också skickat till sig mängder av berättelser från andra idrottsutövare som varit med om liknande upplevelser.

I den här boken berättar Erik öppet om livet före, under och efter övergreppet. Om hur något som pågick i minuter kom att påverka ett helt liv. Om en ständig jakt på kickar i ett försök att leva vidare efter traumat. Men boken handlar också om hur Idrottssverige såg och ser mellan fingrarna på machokulturen i omklädningsrummen. Om mobbning, dolda övergrepp och en tystnadskultur som fortfarande lever.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Inkilad : om dolda övergrepp i idrottens skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  -, 20 mars 2023

  Så otroligt stark berättelse som griper tag i lyssnaren/läsaren på en gång!

 2. Denna borde alla lyssna på
  -, 9 mars 2023

  Här borde det funnits mer stjärnor. Stort tack Erik.

 3. Viktigt ämne men inte riktigt mitt intresseområde.
  -, 2 mars 2023

  Viktigt ämne men för mig var det lite segt emellanåt. Inte så konstigt då jag inte är så intresserad av själva hockeyn.

 4. Att sprida & prata mer om!
  -, 28 februari 2023

  Bra skriven och uppläst om ett ämne vi föräldrar borde prata betydligt mer om tillsammans med både våra barn och andra föräldrar. Den här intvingande machokulturen skapar allt annat än positiva ringar för våra barn som egentligen bara önskar ingå i en gemenskap och utöva en idrott man älskar. Sorgligt! Och precis som Erik skriver, ska vi inte vara naiva och tro att den här förlegade kulturen är över.

 5. Oerhört viktig bok
  -, 21 februari 2023

  Erik Granqvists bok fångade mig från första stund till avslutet. Den rörde mig starkt och är en ytterst viktig uppgörelse och budskap om behovet av strukturella, kulturella förändringar, inte bara i idrotten men också andra kulturella sammanhang. Det är en berättelse präglad av mod och integritet.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Skam den som ger sig : en självbiografi

  Charlotte Kalla, Johan Esk

  Charlotte Kalla är en av Sveriges mest älskade och framgångsrika idrottare genom tiderna. I sin självbiografi berättar hon om vägen till segrarna, men också om besvikelser, bakslag och återkommande självtvivel som kommer att ge en ny bild av Sveri...