De dansande Wu Li-mästarna : En översikt över den nya fysiken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
NoK pocket
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
1996-04-01
Upplaga
1. pocketutg.
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The dancing Wu Li masters
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
235 g
SAB
Ucc:d,Ucc
ISBN
9789127059733
De dansande Wu Li-mästarna : En översikt över den nya fysiken (pocket)

De dansande Wu Li-mästarna : En översikt över den nya fysiken

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 1996-04-01

Slutsåld

Wu Li är kinesiska för fysik. Men en Wu Li-mästare är också en lärare som leker in kunskaper i sina lärjungar.

De dansande Wu Li-mästarna är kvantmekanik så att alla förstår den. "Den nya fysiken" har förändrat vår världsbild. Newtons fysik är inte giltig i mikrokosmos. Gary Zukav ger med denna vid det här laget klassiska bok den intresserade chansen att tränga in i alla tiders mest djupgående vetenskapliga upptäckt uttryckt på ett språk som är begripligt för envar. Och så har en ny fantastisk värld slagit upp sina portar.

Gary Zukav har i samarbete med en rad framstående forskare åstadkommit ett populärvetenskapligt verk av högsta kvalitet. Författaren som själv är humanist, vill dela med sig till alla av sin upptäckt att den nya fysiken inte är "torr, tråkig och ofattbar utan rik, fascinerande och fullt begriplig".

Översättning Carl G Ljungman

Gary Zukav är utbildad vid Harvard. 1979 fick han American Book Award för De dansande Wu Li-mästarna. Han är en av de vitalaste forskarna inom New Age-rörelsen. En senare bok av Zukav som översatts till svenska är Själens boning (1990).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De dansande Wu Li-mästarna : En översikt över den nya fysiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt intressant!
    Jonas, 29 september 2005

    Om man är lite intresserad av fysik är denna bok ett måste! Boken är skriven på lekmansspråk och är mycket lätt att förstå. Den behandlar alla möjliga fysiska experiment som bla Einstein och kompani låg bakom och förklarar dessa grundligt och enkelt. Omöjlig att sluta läsa när man väl börjat :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gary Zukav