Varför jag känner som du känner : intuitiv kommunikaton och hemligheten med spegelneuronerna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Originaltitel
Warum ich fühle, was du fühlst
Dimensioner
215 x 140 x 19 mm
Vikt
280 g
SAB
Dodf,Vef
ISBN
9789127114951
Varför jag känner som du känner : intuitiv kommunikaton och hemligheten med spegelneuronerna (inbunden)

Varför jag känner som du känner : intuitiv kommunikaton och hemligheten med spegelneuronerna

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Varför smittar skratt och gäspningar? Hur kommer det sig att vi spontant känner sympati för vissa människor och inte för andra? Varför kan vi intuitivt förstå personer i vår närhet och känna av deras känslor och sinnesstämningar? Förklaringen ligger i de nyligen upptäckta spegelneuronerna som gör det möjligt för oss att känna medkänsla med andra och delta i deras glädje eller smärta. De är grunden för människans emotionella intelligens, för empati, magkänsla och förmågan att älska.

Joachim Bauer redogör initierat för denna spännande upptäckt inom neurologin och de insikter som den innebär för bland annat uppfostran, inlärning, kärlek och kommunikation. Spegelneuronerna är nyckeln till en rad egenskaper som gör människan unik men de bör tränas redan från födseln och kan få avsevärda konsekvenser för olika områden i livet. I bokens tolv avsnitt behandlas bland annat: Vad spegelneuronerna uträttar, Hur barnet speglar sig i omvärlden och problemet autism, Spegelneuronerna och språkets ursprung, Identitet, flirt och kärlek, Social gemenskap och social död, Ungdomars omvärld och skolans chanser samt Relationer och livsföring.

Översättning Mia Engvén
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varför jag känner som du känner : intuitiv kommunikaton och hemligheten med spegelneuronerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant. Lättläst. Tankeställare. En bok som är...
    Tish, 26 november 2013

    Intressant. Lättläst. Tankeställare. En bok som är vetenskapligt förankrad samtidigt som den är skriven på ett sätt så att alla kan förstå den. Helt klart läsvärd, både i utbildningssyfte och för egen skull.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joachim Bauer