Bibeln och arkeologerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2010-09-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
233 x 160 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
Ccec
ISBN
9789127122277

Bibeln och arkeologerna

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-09-20
224 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Bibeln och arkeologerna beskriver Hans Furuhagen hur arkeologiska utgrävningar i Heliga landet och Mellanöstern har visat lämningar av platser och företeelser som omnämns i Bibeln.

I dag har nya tekniska förutsättningar och ett nytt sätt att se på fyndens kontext påverkat tolkningarna, men många gånger har fynden också blivit omstridda. Både i omgivningen och bland arkeologerna själva har det funnits religiösa, politiska och ekonomiska biavsikter. Arkeologiska fynd blev exempelvis en viktig faktor i samband med staten Israels tillblivelse och fornfynden väcker fortfarande diskussion i detta område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bibeln och arkeologerna
 2. +
 3. Vasadrottningen : en biografi om Katarina Stenbock 1535-1621

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vasadrottningen : en biografi om Katarina Stenb... av Karin Tegenborg Falkdalen (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bibeln och arkeologerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårt att ta till mig innehållet
  Torbjörn Österdahl, 4 februari 2017

  Ämnet intresserar mig start, och är något som jag ofta själv funderar över. Man drar ju sig till minnes bibelns berättelser och inte minst i skenet av aktuella händelser i mellanöstern. Samtidigt rimmar bokens innehåll inte så väl med egna erfarenheter från resor i dagens Palestina. Ja det finns många utgrävningar där. Ja, man funderar ofta på om den arkeologiska aktiviteten har ett politiskt syfte. Samtidigt, om jag tittar på dom utgrävningar och nationella minnesmärken som finns tillgänglig... Läs hela recensionen

 2. Trovärdig historieskrivning
  Bo Anders Inge, 31 mars 2014

  Boken gav mig en kunskap om vår kristna kultur som känns betydligt trovärdigare än den gängse som torgförs av kyrkan.

 3. Den sakkunniga och kritiska boken är en angelägen...
  legid, 30 oktober 2013

  Den sakkunniga och kritiska boken är en angelägen motvikt till de teser som religionerna predikar, och viktig för förståelsen av det som händer i Palestina idag.

 4. Jag älskar allt, som Hans Furuhagen skriver. Han är en...
  Sven Hamp, 17 maj 2013

  Jag älskar allt, som Hans Furuhagen skriver. Han är en historiker, som kan fängsla vem som helst genom sitt enkla, men ändå lärda sätt att närma sig historien.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Hans Furuhagen

 • Etrusker : historien om ett främmande folk

  Hans Furuhagen

  Etruskerna det främmande och spännande folket som aldrig upphör att fascinera. Redan de antika grekerna diskuterade etruskernas ursprung men lyckades aldrig lösa gåtan. Etruskernas språk, religion och sedvänjor skilde sig från grekernas och romarn...

 • Pompeji bakom ruinerna mp3

  Hans Furuhagen

  År 79 e Kr lades den romerska staden Pompeji i ruiner efter att vulkanen Vesuvius fått ett kraftigt utbrott. Området begravdes under ett flera meter tjockt lager av aska och pimpsten. Samtiden insåg att Pompeji inte kunde återuppbyggas och staden ...

Bloggat om Bibeln och arkeologerna